Πώς βγαίνει η βαφή αυγών από τα χέρια: Αφαίρεσε την και από τα ρούχα

Το βάψιμο των αυγών το Πάσχα είναι μια παράδοση που όλοι μας ακολουθούμε. Το επικρατέστερο χρώμα είναι το κόκκινο αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα και άλλες αποχρώσεις. Κάθε χρόνο, λοιπόν, λερώνεις τα χέρια και τα ρούχα σου με την βαφή, παρά τη χρήση γαντιών που είναι απαραίτητη. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει περίπτωση να βαφτείς ακόμα κι αν προσέξεις πολύ. Εμείς σου βρήκαμε την λύση για το πως βγαίνει η βαφή αυγών από τα χέρια, όσο και από τα ρούχα, και την παρουσιάζουμε.

Ταμπονάρετε με λίγο χαρτί το λεκέ. Μην το πιέζετε πολύ γιατί ανάλογα με το ύφασμα μπορεί να ποτίσει περισσότερο. Γυρίστε το ύφασμα από την ανάποδη πλευρά.

Βάλτε το ρούχο κάτω από τη βρύση με τρεχούμενο νερό, ώστε να ξεπλύνετε την μπογιά. Στην συνέχεια θα το πλύνετε με το απορρυπαντικό σας στη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα. Αν ο λεκές από βαφή αυγών στα ρούχα παραμένει, αναμίξτε μια κουταλιά της σούπας αμμωνία σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αφήστε το ρούχο να μουλιάσει και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε κανονικό απορρυπαντικό για να το πλύνετε. Αν έχουν βάψει τα χέρια, αρχικά χρησιμοποιείστε ασετόν όχι με χαρτί αλλά με βαμβάκι. Εφόσον ο λεκές παραμένει, μπορείτε να ανακατέψετε σόδα και ξύδι και να τρίψετε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας.Το ίδιο ισχύει και για την κατσαρόλα που βάψατε τα αυγά. Ρίξτε λίγο άσπρο ξύδι, προσθέστε μαγειρική σόδα και αφήστε για μερικά λεπτά πριν την τρίψετε με σφουγγάρι.

Βάψιμο αυγών με φυσικό τρόπο

Τα βαμμένα αυγά αποτελούν κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης για το Πάσχα, και πολλοί πλέν επιλέγουν να τα βάφουν με φυσικό τρόπο. Πολλοί αναρωτιούνται αν οι βαφές που υπάρχουν στο εμπόριο είναι τοξικές και αν τα αυγά τελικά είναι κατάλληλα για ασφαλή βρώση. Για να μην ανησυχείτε, λοιπόν, βάψτε τα δικά σας αυγά με αγνές βαφές από τη φύση. Παρακάτω σας έχουμε μερικούς τρόπους για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς βαφή ότι χρώμα τραβάει η όρεξή σας.

Ένας τρόπος για να διευκολυνθείτε εάν θέλετε να βάψετε με οικολογικό τρόπο αυγά σε διάφορα χρώματα και για να μην χρειαστείτε πολλά σκεύη-κατσαρόλες κλπ. είναι να τοποθετήσετε τον έτοιμο ζωμό από λαχανικά-μπαχαρικά μέσα σε σακουλάκια από χοντρό πλαστικό. Βάλτε μέσα και τα αυγά και αφήστε τα για μια ολόκληρη νύχτα. Γενικά, για να μην απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα της βαφής με λαχανικά-μπαχαρικά, καλό είναι να ξέρετε από πριν ότι τα αυγά συνήθως δεν αποκτούν έντονο χρώμα, αντίστοιχο με εκείνο της βαφής με χρωστικές, ανάλογα βεβαίως και με το είδος του λαχανικού  ή του μπαχαρικού που θα χρησιμοποιήσετε. Για αυτό, ειδικά για το οικολογικό βάψιμο, είναι απαραίτητο τα αυγά να είναι άσπρα γιατί στα πιο σκουρόχρωμα η απόχρωση μπορεί και να μην φαίνεται.

Για κόκκινα αυγάΥλικά15 αυγά70 γρ. κρεμμυδόφυλλα2 λίτρα νερό2 κουταλιές ξύδι αλάτι λάδι για το γυάλισμαΕκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και τα κρεμμυδόφυλλα.Τα βράζουμε μέχρι να βγάλουν το χρώμα τους και προσθέτουμε τ’αυγά.Τα τοποθετούμε προσεκτικά και με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθούν από τα φύλλα.Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό για να τα σκεπάσει.Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξουν τ’αυγά.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά μέσα στο χρωματισμένο νερό για να πάρουν περισσότερο χρώμα.Μετά τα βγάζουμε ένα ένα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν.Σε ένα βαμβάκι βάζουμε λάδι και περνάμε τ’αυγά από πάνω για να γυαλίσουν, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα