Πώς ο Μητσοτάκης επιδιώκει να «αποδομήσει» το αφήγημα Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και το πολιτικό αφήγημα που ετοιμάζει να παρουσιάσει στη ΔΕΘ. Η «αποδόμηση» του βρίσκεται στην πρώτη θέση της «γαλάζιας» ατζέντας για να ακολουθήσει στη συνέχεια η κυβερνητική πρόταση που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Παραμύθι»

η απόδοση των εσόδων του πλειστηριασμού στους κοινωνικά αδύναμους

Στην Πειραιώς βαφτίζουν «ένα ακόμα παραμύθι του κ. Τσίπρα» τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την απόδοση των εσόδων του πλειστηριασμού στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Τα «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι τα περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, αν και όποτε εισπραχθούν, θα καλύψουν αναγκαστικά δημοσιονομικές υποχρεώσεις.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατείνονται ότι ο απώτερος σκοπός του διαγωνισμού από πλευράς κυβέρνησης ήταν η δημιουργία μιας «νέας διαπλοκής» και υπενθυμίζουν τις δηλώσεις Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Μάλιστα, 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρνουν το ζήτημα στο Κοινοβούλιο ζητώντας από τον Νίκο Παππά και τον Νίκο Παρασκευόπουλο να απαντήσουν στα όσα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν να τροφοδοτούν με δηλώσεις το θέμα των νέων ανέργων που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των υπαρχόντων καναλιών που δεν κατόρθωσαν να πάρουν άδεια. Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για «Βαβέλ» και «απολύσεις» της κυβέρνησης και αναφέρουν σχετικές δηλώσεις των υπουργών Παππά, Σπίρτζη και Κατρούγκαλου.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν πως το πρωθυπουργικό αφήγημα , μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, έχει «κενά» που πρέπει να αναδειχθούν στον ελληνικό λαό. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πώς τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν «αερολογίες» η μάχη κατά της διαπλοκής και του «παλιού» που επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία το Μέγαρο Μαξίμου. Και γι’ αυτό έχουν ως… ευαγγέλιο τις καυστικές δηλώσεις Καμμένου κατά του «κουμπάρου Καλογρίτσα.

Το άρθρο Πώς ο Μητσοτάκης επιδιώκει να «αποδομήσει» το αφήγημα Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα