Πώς να πλύνω το πάπλωμα: 3 βήματα που θα σας λύσουν τα χέρια

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας. Είναι ο απόλυτος χώρος χαλάρωσης και ξεκούρασης. Είναι σημαντικό συνεπώς, να παραμένει τακτοποιημένος, καθαρός και καλαίσθητος. Όσον αφορά το κρεβάτι, πρέπει να είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με τη ζεστασιά και την άνεση που σας αξίζει, και το πάπλωμα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένα αφράτο και ζεστό πάπλωμα προσφέρει άνεση και θαλπωρή την ώρα του ύπνου, ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Όμως τι γίνεται όταν χρειάζεται πλύσιμο; Η σκόνη, τα ακάρεα και οι λεκέδες είναι δύσκολο να αποφευχθούν εντελώς και

είναι προτεινόμενο τα παπλώματα να πλένονται πριν αποθηκευτούν για τους ζεστούς μήνες, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε.

Η επόμενη εύλογη ερώτηση, λοιπόν, είναι «πώς πλένω πάπλωμα στο πλυντήριο του σπιτιού;». Αν η διαδικασία αυτή σας φαίνεται βουνό, σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να πλύνετε το πάπλωμα στο πλυντήριο του σπιτιού και να αποφύγετε τα έξοδα του καθαριστηρίου, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

Τα 3 βήματα

1. Μάθετε από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πάπλωμα

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να ελέγξετε την ετικέτα του παπλώματος, για να δείτε από τι υλικά είναι φτιαγμένο και τι οδηγίες πλυσίματος έχει. Το πάπλωμα συνήθως έχει δύο στρώματα, ένα εξωτερικό περίβλημα και τη γέμιση. Η γέμιση αποτελείται είτε από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι ή πούπουλα, ή συνθετικά όπως microfiber. Τα υλικά αυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες για το πλύσιμό τους. Αν το πάπλωμα είναι πουπουλένιο, ίσως να μην μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο και να χρειάζεται στεγνό καθάρισμα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ελέγξετε την ετικέτα για να το επαληθεύσετε.

2. Πλύσιμο παπλώματος στο πλυντήριο

Αφού έχετε βρει το υλικό και τις οδηγίες πλυσίματος του παπλώματος, έρχεται η ώρα να δοκιμάσετε αν χωράει στο πλυντήριό σας. Καθώς τα παπλώματα είναι μεγάλα σε όγκο και αφράτα, είναι καλό ο κάδος να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 9 kg. Μερικές ακόμα συμβουλές για το πλύσιμο του παπλώματος είναι να επιλέξτε το πρόγραμμα με το χλιαρό νερό.
Αξιοποιείστε τη λειτουργία «επιπλέον ξέβγαλμα», καθώς το πάπλωμα έχει όγκο και μαζεύει πολύ νερό και σαπουνάδα. Προσθέστε στον κάδο του πλυντηρίου 2-3 μπαλάκια του τένις, που θα βοηθήσουν το πάπλωμα να παραμείνει αφράτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι από τη γέμιση.

3. Στέγνωμα του παπλώματος μετά το πλύσιμο

Αν έχετε στεγνωτήριο, είναι ιδανική λύση να το χρησιμοποιήσετε για να στεγνώσει γρήγορα και καλά το πάπλωμά σας. Διαφορετικά, μπορείτε να το αφήσετε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο. Απλώστε το πάπλωμα σε σκιερό και οριζόντιο μέρος και φροντίστε να το τινάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κρατάει υγρασία σε συγκεκριμένα σημεία. Χρειάζεται λίγη υπομονή καθώς το στέγνωμα μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Είναι σημαντικό να έχει στεγνώσει πλήρως το πάπλωμά σας, για να μπορέσετε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια και να μην δημιουργηθούν δυσάρεστες οσμές.

Προστασία του παπλώματος όλο τον χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι το πάπλωμα θα παραμείνει καθαρό και αφράτο για πολύ καιρό, είναι να το προστατέψετε κατά τη διάρκεια της χρήσης. Οι παπλωματοθήκες δεν προσφέρουν μόνο όμορφα χρώματα και στυλ στο υπνοδωμάτιο (σε συνδυασμό με τα σεντόνια και τα άλλα στοιχεία του κρεβατιού), αλλά προστατεύουν το πάπλωμα από σκόνη και λεκέδες. Με αυτά τα απλά βήματα θα εξασφαλίσετε το πιο καθαρό και φρέσκο πάπλωμα για όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Keywords
Τυχαία Θέματα