Πώς να καθαρίσω το σίδερο από τα άλατα: Έξυπνες λύσεις που θα σας «λύσουν» τα χέρια

Πώς να καθαρίσω το σίδερο;”. Αυτή είναι μία απορία που σίγουρα έχεις κάθε φορά που κάτι πάει λάθος στο σιδέρωμα σου και τα ρούχα σου καταλήγουν λεκιασμένα. Όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση, έτσι και το σίδερο απαιτεί τακτικό καθαρισμό για να λειτουργεί σωστά για χρόνια.

Ένα καλά διατηρημένο και καθαρό σίδερο ρούχων θα αποδίδει πιο σωστά και φυσικά θα σου εξασφαλίσει καλύτερη εξοικονόμηση. Η σωστή περιποίηση θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τις στάμπες στα ρούχα σου, τις μαυρισμένες πλάκες στο σίδερο, τα άλατα και την σκουριά. Μπορείς λοιπόν, να καθαρίσεις

το σίδερό σου και να φροντίσεις για την καλή λειτουργία του καθαρίζοντάς το με υλικά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου.

1. Μαγειρική σόδα

Αφού τελειώσεις με το σιδέρωμα και αφήσεις την συσκευή να κρυώσει τότε μπορείς να αρχίσεις τον καθαρισμό του. Μία πάστα φτιαγμένη από 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό θα κάνει θαύματα στην μαυρισμένη πλάκα του σίδερου. Θα λειτουργήσει ως λειαντικό και θα εξαφανίσει τους επίμονους μαύρους λεκέδες. Άπλωσε την πάστα σε ένα μαλακό καθαρό πανάκι και με απαλές κινήσεις τρίψε την πλάκα στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Αφού σιγουρευτείς για το επιθυμητό αποτέλεσμα, με ένα άλλο καθαρό νωπό πανάκι αφαίρεσε τα υπολείμματα. Μην ξεχάσεις με μία μπατονέτα να καθαρίσεις όμοια και τις τρύπες του ατμού στον πάτο. Η βρωμιά συγκεντρώνεται και σε αυτές και είναι αρκετά πιθανό να τις ξεχάσεις!

2. Αλάτι

Η βρωμιά από την πλάκα του σίδερου μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με χοντρό αλάτι. Το κόλπο είναι να απλώσεις την ποσότητα του αλατιού πάνω σε μία βαμβακερή πετσέτα που δεν χρειάζεσαι ή σε μία λαδόκολλα. Το σίδερο πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία και με απενεργοποιημένο το σύστημα του ατμού. Στη συνέχεια με ελαφρές κινήσεις σιδέρωσε την επιφάνεια όπου βρίσκεται το αλάτι. Η βρωμιά θα μείνει στο αλάτι και στην πετσέτα και έτσι η πλάκα θα καθαρίσει εντελώς! Αν στην πλάκα έχουν μείνει ουσίες που κολλάνε, τότε ρίξε το αλάτι πάνω σε μία παλιά εφημερίδα και σιδέρωσέ την. Θα τις εξαφανίσεις αμέσως!

3. Οδοντόκρεμα

Το σιδέρωμα των ρούχων και των πουκαμίσων θα γίνει πιο ευχάριστο αν το σίδερο είναι πεντακάθαρο και σε καλή κατάσταση. Με λίγη οδοντόκρεμα, όχι σε μορφή τζελ, μπορείς να απαλλάξεις την πλάκα από βρομιές και λεκέδες. Άπλωσε απευθείας την παχύρρευστη κρέμα σε κρύο σίδερο και τρίψε με ένα καθαρό πανάκι ή πετσέτα. Αφού την αφαιρέσεις με ένα νωπό ύφασμα, ρύθμισε το σίδερο στην λειτουργία του ατμού. Πέρασε για περίπου 5 λεπτά ένα ρούχο ή μία πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα. Η μαυρισμένη πλάκα θα αποτελεί πλέον παρελθόν!

4. Υγρό πιάτων

Ο πιο απλός τρόπος αν οι λεκέδες δεν έχουν μείνει καιρό και η ζημιά δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι αυτός με το υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Όπως και προηγουμένως ρίξε μερικές σταγόνες μέσα σε ζεστό νερό και καθάρισε την λερωμένη πλάκα. Είναι ιδανικό και για τις τρύπες του ατμού που έχουν βουλώσει από την βρωμιά και τα άλατα. Βεβαιώσου ότι θα στεγνώσεις το σίδερο πριν το εφαρμόσεις ξανά επάνω στα ρούχα σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα