Πώς να καθαρίσω το αντικολλητικό τηγάνι: Ο σωστός τρόπος να πλυθεί χωρίς να φθαρεί

Στις περισσότερες σύγχρονες και μη- κουζίνες θα βρούμε σίγουρα έστω και ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πρόκειται για ένα από τα πιο χρήσιμα και πρακτικά σκεύη που έχουμε στο σπίτι μας και που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά στη μαγειρική μας. Μας διευκολύνουν αρκετά τη ζωή αφού δεν κολλάει το φαγητό στα τοιχώματα ή στον πάτο όσο μαγειρεύουμε. Επίσης είναι εύκολο να τα πλύνουμε, αλλά είναι αρκετά εύθραυστο και μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα αν δεν προσέξουμε πώς θα το καθαρίσουμε. Να σημειωθεί, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να προτιμούμε ξύλινες

κουτάλες αντί για ανοξείδωτες.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τα “γδαρσίματα” στο αντικολλητικό μας τηγάνι, κυρίως για λόγους υγείας, καθώς το υλικό κάτω από την αντικολλητική επίστρωση είναι βλαβερό αν έρθει σε επαφή με το φαγητό μας.  Πώς πρέπει λοιπόν να πλένουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με τέτοιο τρόπο που να μπορούμε να το διατηρήσουμε χρόνια; Δείτε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά στο πλύσιμο του τηγανιού και κρατήστε το αγαπημένο αντικολλητικό τηγάνι – σύμμαχό σας για αρκετό καιρό κοντά σας!

Πλύντε το αντικολλητικό τηγάνι σας σε 7 βήματα

1. Περιμένετε να κρυώσει το τηγάνι πριν το πλύνετε. Η επαφή με το κρύο νερό της βρύσης μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ το οποίο θα στρεβλώσει το τηγάνι.

2. Τρίψτε την επιφάνεια του τηγανιού αλλά με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού (συνήθως έχει το κίτρινο χρώμα). Η σκληρή πλευρά θα “τραυματίσει” το τηγάνι, καταστρέφοντας την αντικολλητική επιφάνεια. Όσο για το σαπούνι, επιλέξτε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ποτέ δυνατά χημικά όπως συνθέσεις για το καθάρισμα του φούρνου, χλωρίνη ή άλλα.

3. Μην ξεχάσετε να τρίψετε με τον ίδιο τρόπο τη λαβή και την εξωτερική επιφάνεια του τηγανιού.

4. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και παρατηρήστε εάν έχουν απομακρυνθεί όλα τα υπολείμματα τροφής.

5. Εάν δείτε επίμονους λεκέδες, ρίξτε λίγο αλάτι στο επίμαχο σημείο. Προσθέστε λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια πάστα και τρίψτε απαλά με το σφουγγάρι. Προσοχή στο τρίψιμο να μην τραυματίσετε το τηγάνι σας!

6. Στεγνώστε το τηγάνι αναποδογυρίζοντας πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας.

7. Ανά τακτά διαστήματα, τρίψτε απαλά το στεγνό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο φυτικό λάδι και μια πετσέτα. Σκουπίστε το καλά.

Δείτε παρακάτω πώς να καθαρίσετε τους επίμονους λεκέδες στον πάτο του τηγανιού
Keywords
Τυχαία Θέματα