Πώς να καθαρίσω τα καλοριφέρ: Όσα πρέπει να ξέρεις

Πώς να καθαρίσω τα καλοριφέρ: Το καλοριφέρ είναι το μοναδικό έπιπλο στο σπίτι που καθαρίζεται δύσκολα. Πολλές φορές μάλιστα ξεχνάμε να το καθαρίζουμε για πολύ καιρό, πιστεύοντας πως δεν χρειάζεται. Η αλήθεια είναι πως μπορεί οπτικά το καλοριφέρ σου να φαίνεται καθαρό. Αν το κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά όμως θα διαπιστώσεις πως το εσωτερικό του κρύβει αρκετή σκόνη. Η σκόνη που σωρεύει μέσα στο καλοριφέρ μπορεί να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όσο περισσότερη είναι η σκόνη που υπάρχει μέσα στο καλοριφέρ σου, τόσο χειρότερα αποδίδει το καλοριφέρ σου.

Ηλεκτρική Σκούπα

Άλλη μια χρήση της ηλεκτρικής σκούπας που μπορεί να φανεί σωτήρια είναι αυτή του καθαρισμού των καλοριφέρ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της. Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πανω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ. Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα μπορεί να εισχωρήσει, όμως θα έχεις καταφέρει να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτεις την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

Ατμοκαθαριστής

Η τελευταία λύση που έχουμε να σου προτείνουμε είναι η χρήση ατμοκαθαριστή. Ο ατμοκαθαριστής χρησιμοποιείται για πολλές δουλειές μέσα στο σπίτι και αποτελεί μια εύκολη επιλογή για να καθαρίζεις. Συνεπώς, αν δεν έχεις θα μπορούσες να προμηθευτείς έναν και να το χρησιμοποιείς καθημερινά και σε άλλες περιπτώσεις. Με τον ατμοκαθαριστή μπορείς να καθαρίσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ, εύκολα, γρήγορα και απλά, χωρίς πολλές αλλαγές ή μετακινήσεις.

Χάρακας και πανί

Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Keywords