Πώς να διώξω τον σκόρο από τα ρούχα: Το μυστικό για να απαλλαγείτε μια και καλή

Ο σκόρος είναι ο νούμερο ένα εχθρός των χειμωνιάτικων ρούχων σας, όμως τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την προστασία τους περιέχουν πολλά χημικά που είναι βλαβερά για την υγεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της ναφθαλίνης. Εκτός από το ότι έχει μια πολύ διακριτή και για αρκετούς δυσάρεστη μυρωδιά, το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας κατέληξε στο πόρισμα ότι είναι καρκινογόνος ουσία για τον άνθρωπο με βάση τα αποτελέσματα από μελέτες σε ζώα. Η έκθεση σε αυτή έχει συνδεθεί με ναυτία, έμετο, ζαλάδα, κόπωση, πονοκεφάλους, ερεθισμό των οφθαλμών και της ρινικής διόδου, όπως και δερματικό

ερεθισμό. Ωστόσο, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος για να βάλετε τέλος στην απειλητική επέλαση του σκόρου. Το μόνο που καλείστε να κάνετε είναι να τα αφήσετε για αρκετές ώρες απλωμένα στον ήλιο. Για ποιο λόγο όμως; Ο σκόρος τείνει να βρίσκει καταφύγιο σε σκοτεινά και υγρά μέρη.

Πέρα από το να βγάλετε τα ρούχα σας στον ήλιο, καλό είναι να αερίσετε καλά τους αποθηκευτικούς χώρους σας και να σιγουρευτείτε ότι αυτοί δεν υποφέρουν από υγρασία. Αν, παρόλα αυτά, θέλετε να ενισχύσετε τη «μόνωση» των επίπλων σας ενάντια στην υγρασία, δεν έχετε παρά να στρώσετε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα στα συρτάρια σας. Τέλος, για να διατηρήσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας όσο πιο φρέσκα γίνεται κατά τη διάρκεια της «θερινής νάρκης» τους, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε ανάμεσά τους φακελάκια με αρωματικά βότανα τα οποία απωθούν το σκόρο. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα μείγμα από αποξηραμένο δεντρολίβανο, καπνό, λεβάντα, μαύρο πιπέρι, μέντα και φλούδες κέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα