Πώς μια παράβαση του ΚΟΚ οδήγησε σε κύκλωμα διακίνησης χαπιών

Τον «έγραψαν» γιατί οδηγούσε δίκυκλο χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού, αλλά βρήκαν και σημαντική ποσότητα κάνναβης , κρυμμένη στη…σέλα του τροχοφόρου! Ο 54χρονος βρισκόταν μεσημβρινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας και εκεί τον σταμάτησαν  αστυνομικοί  του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τις διαπιστώσεις, που προαναφέρθηκαν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του   για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση

«σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε ο 54χρονος, όπου διαπιστώθηκε να κατέχει κάτω από τη σέλα ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 468 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 8,6 γραμμαρίων, καθώς και κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 54χρονος στερούταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως, ενώ το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε».

Σε Βόρεια και Δυτικά Προάστια

Τις ίδιες ώρες, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας με τον σκύλο τους-ανιχνευτή, ταξίδεψαν στην Αθήνα και πέρασαν χειροπέδες  σε δύο ημεδαπούς, 38 και 72 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής. Από την πολύμηνη έρευνα, είχε προκύψει ότι οι προαναφερόμενοι,  τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, (κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων) σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

«Συγκεκριμένα», λέει η ΕΛ.ΑΣ «ο 72χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο και στη συνεχεία τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων».

Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικίες των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν:

στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         Ποσότητες κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας τύπου “skunk”, συνολικού βάρους 23.556,00 γραμμαρίων.

·         Ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -1.894,50- γραμμαρίων.

·         566 δισκία “ecstasy” και 4  ναρκωτικά δισκία.

·         Μία  ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο και  κινητό τηλέφωνο.

·         Μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, στρατιωτικού τύπου, μετά του αντίστοιχου φίλτρου.

·         Το χρηματικό ποσό των 8.925 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

·         Αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Στην οικία του 72χρονου, κατασχέθηκαν:

·         Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 213 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, μία  ζυγαριά ακριβείας και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών. Από τη δράση τους, εκτιμάται από την Αστυνομία, προσδοκούσαν να αποκομίζουν 250.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, ΚΟΚ,pos, kok