Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων: Θέλει κι αυτό τη φροντίδα του

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων: Ναι, και το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται την καθαριότητά του αν θέλεις να λειτουργεί σωστά και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων; Μερικά tips που θα σε βοηθήσουν σημαντικά. Πλένουμε τακτικά τα ρούχα μας για να αποβάλλουμε όλες τις βρωμιές και για να μοσχομυρίζουν αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε το πλυντήριο που εργάζεται σκληρά για εμάς;

Πώς καθαρίζω το πλυντήριο ρούχων;Για τον κάδο

Ορισμένες φορές ο κάδος του πλυντηρίου μυρίζει άσχημα και χρειάζεται σίγουρα

να τον καθαρίσεις. Ο πιο απλός τρόπος είναι να βάλεις ένα πρόγραμμα πλύσης στη μέγιστη θερμοκρασία (χωρίς φυσικά τα ρούχα). Τοποθέτησε λίγο απορρυπαντικό και… πάτα το κουμπί! Έτσι, θα σκοτωθούν τα μικρόβια και τα υπολείμματα ενώ το πλυντήριο μετά θα μοσχομυρίζει. Ή τουλάχιστον, δεν θα μυρίζει άσχημα.

Στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, μπορείς να το σκουπίσεις με ένα καθαρό πανί για να μην μείνουν νερά.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου καθαριστικό.

Θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

2 φλιτζάνια ξύδι

1/4 φλιτζάνια νερό

Αρχικά, ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο σημείο όπου ρίχνουμε το απορρυπαντικό. Ξεκινάμε μια πλύση. Στη συνέχεια, βάζουμε  μέσα στον κάδο τα δύο φλιτζάνια ξύδι και ξεκινάμε κανονικά μια ολοκληρωμένη πλύση σε υψηλή θερμοκρασία.

Τέλος, μπορούμε και πάλι να σκουπίσουμε με ένα καθαρό πανί τα νερά.

Θήκη απορρυπαντικού

Βάζεις το απορρυπαντικό και σπάνια κοιτάς τι γίνεται σε αυτή τη θήκη. Εκεί όπου μαζεύονται τα υπολείμματα και συχνά χρειάζεται να το καθαρίσεις. Αλλά πώς; Αφαιρούμε τη θήκη και την ξεπλένουμε με λίγο νερό.

Στη συνέχεια, παίρνουμε μια λεκάνη με ζεστό νερό και την αφήνουμε μέσα για αρκετή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα υπολείμματα. Την αφήνουμε να στεγνώσει κι αν θέλουμε καθαρίζουμε με λίγο ξύδι και νερό. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί πριν την τοποθετήσουμε ξανά στη θέση της!

Κάνουμε το ίδιο και με τη θήκη του μαλακτικού.

Λάστιχο

Αυτό το λαστιχάκι στην πόρτα, δεν πρέπει να το παραλείψεις! Για να είμαστε ακριβείς… θα πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό. Το λάστιχο στην πόρτα του πλυντηρίου μαζεύει αρκετή βρωμιά, όπως τρίχες και κλωστές και πρέπει να το καθαρίσεις!

Πάρε ένα καθαρό πανάκι κι ένα απορρυπαντικό και καθάρισέ το σχολαστικά πριν προχωρήσεις στον κάδο.

Είναι σημαντικό να κάνεις αυτή τη διαδικασία κάθε περίπου 40 μέρες!

Keywords
Τυχαία Θέματα