«Πόρτα» των Ελβετών στον Γιάννη Στουρνάρα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δεν κατάφερε να αποσπάσει καταφατική απάντηση από την ομόλογό του Έβελιν Σλουμπφ, για τη φορολόγηση των «μαύρων» ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ποσό που περιέχουν λογαριασμοί που διατηρούν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες κυμαίνεται ανάμεσα στα 30 και 60 δισ. ευρώ. Όμως, στη συνάντηση που είχε η κ. Σλουμπφ

με τον κ. Στουρνάρα, έδειξε απλά προθυμία για ανταλλαγή πληροφοριών από εδώ και στο εξής.

«Μοντέλα που έχουν αναπτυχθεί στο παρελθόν για μη φορολογηθέντα χρήματα σε ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται παρωχημένα, πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση και αυτό θα κάνουμε», είπε η Ελβετίδα, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο επανάληψης του βρετανικού μοντέλου φορολόγησης και για την Ελλάδα.

Παρά την ξεκάθαρη θέση της, ο κ. Στουρνάρας συνέχισε να τονίζει ότι «εμείς εμμένουμε και στο παρελθόν με ένα τρόπο δίκαιο. Θέλουμε να ισχύσει το βρετανικό μοντέλο». Ο υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε την προοπτική ανταλλαγής πληροφοριών με τις ελβετικές αρχές, αλλά τόνισε πως «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, ζητάμε τη συνδρομή της Ελβετίας ώστε οι Ελληνες που έχουν μη φορολογηθέντα χρήματα στην Ελβετία να φέρουν και αυτοί ένα μέρος του βάρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα