Ποροσένκο: «Νέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν υποστηρίξει το δημοψήφισμα των ρωσόφιλων»

Έκκληση στις ΗΠΑ να εντείνουν τις πιέσεις και τις κυρώσεις προς την Ρωσική Ομοσπονδία απηύθυνε ο υποψήφιος πρόεδρος και κατά τις εκτιμήσεις επικρατέστερος για την προεδρία της Ουκρανίας στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου, Πέτρο Ποροσένκο.

Ο κ. Ποροσένκο τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλλουν

επιπρόσθετες κυρώσεις εάν το Κρεμλίνο στηρίξει δημοψήφισμα το οποίο διοργανώνουν ρώσοι και φιλορώσοι αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία στις 11 Μαΐου. Πρόσθεσε δε ότι οι ουκρανικές αρχές δεν είναι συλλήβδην αρνητικές έναντι ενός δημοψηφίσματος, αλλά όχι αυτό να γίνει «υπό την απειλή των όπλων».

«Εάν η Ρωσία υποστηρίξει ένα τέτοιο δημοψήφισμα, θα χρειαστεί οπωσδήποτε δράση μέσω τρίτου κύματος κυρώσεων, με καλό συντονισμό μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Ποροσένκο από το Βερολίνο, λίγο πριν τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Πάντως αποσχιστές από την περιφέρεια του Ντονμπάς δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για απόσχιση από την Ουκρανία, παραπλήσιο με εκείνο το οποίο προηγήθηκε της προσάρτησης της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα