Πορεία απ' τα παλιά στη 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου καθώς χιλιάδες κόσμου κατέληξαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία, μετά την έλευση της σημαίας του Πολυτεχνείου που προηγούταν. Το μπλοκ της πορείας που συμμετέχει το ΚΚΕ και άλλες δυνάμεις συνέχισε για την πρεσβεία του Ισραήλ.

Έξω από την πρεσβεία διαδηλωτές έκαψαν την ισραηλινή σημαία ως διαμαρτυρία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει, για να ανοίξουν αργότερα, το τρίγωνο των Αμπελοκήπων, ώστε να μην συνεχιστεί την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Η πορεία ήταν πολυπληθής, ενώ μεγάλη η συμμετοχή ιδιαίτερα στην πορεία του ΚΚΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια.

Η επικεφαλής ομάδα φοιτητών της ΠΑΣΠ, κρατώντας τη σημαία του Πολυτεχνείου και χωρίς διακριτικά, ξεκίνησε από την Πατησίων στις 3 το μεσημέρι. Ο κύριος όγκος της πορείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 από τη Σταδίου.

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονταν την ίδια ώρα στην Ομόνοια και ξεκίνησαν περίπου στις 5 πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία και την πρεσβεία του Ισραήλ. Παρούσα στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρεπόταν η πρόσβαση και σε οχήματα

Η αστυνομία ανέφερε ότι το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από το πρωί για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Λόγω των εκδηλώσεων ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και το πρωί της Κυριακής.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα