Πολύνεκρη έκρηξη στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Μεξικού

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ουρανοξύστη στο κέντρο της πόλης του Μεξικό, όπου στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25 άνθρωποι, να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00

τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους στην εταιρεία ήταν έτοιμοι να φύγουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε στους πρώτους ορόφους του κτηρίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξευτούν σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν να σωθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Miguel Angel Osorio Chong δήλωσε ότι κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα, τραυματίστηκαν πάνω από 100 και ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι διασώστες αναζητούν εργαζόμενους που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του ουρανοξύστη, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον ένα άτομο είχε διασωθεί ζωντανό, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως πιθανόν η έκρηξη να προκλήθηκε από συγκέντρωση αερίου στο τμήμα ηλεκτροδότησης των πρώτων ορόφων.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια της έκρηξης», ανέφερε, πάντως, ο Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ.

«Το κτήριο κλυδωνίστηκε, το ρεύμα κόπηκε και ξαφνικά υπήρχαν συντρίμμια παντού. Οι συνάδελφοί μας, μας βοήθησαν να βγούμε από το κτήριο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Η Pemex είχε δηλώσει αρχικά ότι το κτήριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκκενώθηκαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη χωρίς να όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.

Πάντως η εταιρεία ανακοίνωσε πως όλες οι λειτουργίες της θα συνεχιστούν κανονικά.

«Ολες οι υποχρεώσεις μας προς τους εμπορικούς και οικονομικούς μας συνεργάτες θα εκπληρωθούν στο χρονικό πλαίσιο που έχει οριστεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα