Πολύνεκρες εκρήξεις στη Νιγηρία

Είκοσι-πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πέντε εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα (Δευτέρα) σε σταθμό λεωφορείων στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας. Στην περιοχή δρα η ισλαμιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ.

Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν πολλά λεωφορεία στη συνοικία Σάμπον Γκάρι του Κάνο, όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες από τον χριστιανικό νότο της χώρας. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι ισλαμιστές που κρατούν ομήρους επτά Γάλλους τουρίστες, έδωσαν στη

δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο πατέρας της οικογένειας διαβάζει ένα κείμενο με το οποίο απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις απαγωγές και τις βομβιστικές επιθέσεις αν οι αρχές του Καμερούν συνεχίσουν τις συλλήψεις των υποστηρικτών τους.

Η βιντεοκασέτα, παραδόθηκε σε δημοσιογράφους στη Νιγηρία. Εμφανίζεται ο Γάλλος Τανγκί Μουλέν-Φουρνιέ να κάνει έκκληση στην κυβέρνηση του Καμερούν να απελευθερώσει τους υποστηρικτές της Μπόκο Χαράμ. «Δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με το Καμερούν. Όμως, αν συλλάβετε ξανά τους άνδρες τους στο Καμερούν, θα πολλαπλασιάσουν τις απαγωγές και τις επιθέσεις» ακούγεται να λέει ο Γάλλος όμηρος.

Η αυθεντικότητα του βίντεο εξετάζεται από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα