«Πολιτικός υπεύθυνος για τη δολοφονία ο Πούτιν», λέει η κόρη του Νεμτσόφ

Ως «πολιτικό υπεύθυνο» της δολοφονίας του ηγέτη της φιλελεύθερης ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστου στη Μόσχα, στις 27 Φεβρουαρίου, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν η κόρη του δολοφονηθέντος Ζάνα Νέμτσοβα.

Υπενθυμίζεται, πως ο Νεμτσόφδέχθηκε τέσσερις σφαίρες ενώ περπατούσε με την Ουκρανή σύντροφό του κοντά στο Κρεμλίνο, στο κέντρο της Μόσχας, ενώ ο Πούτιν έχει επισήμως καταδικάσει τη δολοφονία και δεσμευθεί να ανακαλύψει τους αυτουργούς της.

Πάντως, ένας εκ των βασικών

υπόπτων ο οποίος «ομολόγησε» τη συμμετοχή του στον φόνο κατήγγειλε ότι βασανίστηκε σκληρά, δεμένος και με μία σακούλα στο κεφάλι του επί δύο ημέρες, προκειμένου να ομολογήσει.

Η Νέμτσοβα, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, επανέλαβε τους ισχυρισμούς στελεχών της ρωσικής αντιπολίτευσης περί καθαρά πολιτικής δολοφονίας. «Ήταν ο πλέον προβεβλημένος επικριτής του Πούτιν. Ήταν ο πιο δυναμικός ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία. Μετά τον θάνατό του, η αντιπολίτευση είναι αποκεφαλισμένη και παντού κυριαρχεί ο φόβος», είπε η ίδια. «Πλέον δεν έχουν κάποια τόσο ισχυρή προσωπικότητα με τέτοια γνώση και εμπειρία στην αντιπαράθεση με τους αξιωματούχους του καθεστώτος», ανέφερε η κόρη του εκλιπόντος.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, οι Ρώσοι ιθύνοντες δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποιο θεωρούν ότι ήταν το κίνητρο για τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα