Πολιτικά τάκλιν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου

Είναι σε φόρμα

1,5 χιλιόμετρο μέσα στο χιόνι περπάτησε, λέει, ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός, καθώς η αυτοκινητοπομπή των επισήμων κόλλησε σε αυτήν την απόσταση από το συνεδριακό κέντρο. Είδατε για να είναι νέος και «φιτ» ο πρωθυπουργός;

Ευτυχώς δεν ήταν 17

Τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό

ομόλογό του και από ό,τι φάνηκε μετά από τις δηλώσεις η πλευρά των Σκοπίων είναι διατεθειμένη να επιλύσει όλα τα ζητήματα που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό. Ευτυχώς που η διαπραγμάτευση δεν διήρκησε 17 ώρες, γιατί στην προηγούμενη για την οικονομία είχαμε χάσει και υπογράψαμε ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο.

Το κοινό στοιχείο

Τι κοινό είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στην συνάντησή τους; Και οι δύο ακολουθούν τον ίδιο ενδυματολογικό κώδικα και δεν φορούν γραβάτα.

Πετρελαιοπηγές

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα ξεκινήσει την παραγωγή πετρελαίου και θα γίνει μια πετρελαιοπαραγωγική χώρα. Και ήδη μου φαίνεται ότι οι αραβικές χώρες σκέφτονται να μας εντάξουν στον ΟΠΕΚ, μήπως και ρίξουμε την τιμή του βαρελιού διεθνώς! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Τόσοι πολλοί;

Ούτε 10 ούτε 20 χιλιάδες αλλά 140.000 πλειστηριασμούς στη χώρα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δρομολογεί η κυβέρνηση για να κλείσει την αξιολόγηση και να οδηγηθούμε στην έξοδο στις αγορές. Μα τόσοι πλειστηριασμοί σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα γίνονται ετησίως; Απάντηση: Σε καμία άλλη.

Το ξορκίζουν

Είναι ορατή η απειλή για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού στα δεξιά της ΝΔ; Ναι απαντούν πολλοί και επειδή αυτοί οι πολλοί έγιναν πιο πολλοί μετά το συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, στη ΝΔ έχει δοθεί σαφής εντολή να ξορκιστεί αυτό το ενδεχόμενο και να υποβαθμίζεται ακόμη και ως σενάριο.

Θα τους κάνει «ντα»

Είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, απευθυνόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αλλιώς τι θα γίνει, κύριε υπουργέ, θα τους κάνετε «ντα»; Ή θα τα χαλάσετε μήπως σε επίπεδο κυβερνητικής συνεργασίας;

Αρχηγοί εναντίον Ιερωνύμου

Σημειώσατε 2, αφού ο αρχιεπίσκοπος τυγχάνει προνομιακής ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό σε σχέση με τους πολιτικούς αρχηγούς, που δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί. Το γεγονός αυτό ωστόσο προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βουλευτές, όπως ο κ. Ξυδάκης, διαφωνούν κάθετα με αυτήν την στρατηγική. Λέτε να τον αφορίσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

Περί αξιοπρέπειας

Πώς το είπε ο πρωθυπουργός; Ότι διαχειριστήκαμε τις προσφυγικές ροές με αξιοπρέπεια; Φαντάζομαι ότι έχει καιρό να επισκεφθεί την Μόρια ή ίσως να κάνει τον κόπο να παρακολουθήσει τα ρεπορτάζ ακόμη και ξένων τηλεοπτικών σταθμών για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων εκεί. Ουδεμία σχέση έχουν με συνθήκες αξιοπρέπειας.

Τί να έλεγαν άραγε;

Δίπλα δίπλα κάθισαν στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής και μάλιστα είχαν και μια έντονη συνομιλία, με την «ψηλή» να ψιθυρίζει δυο-τρεις φορές κάτι στο αυτί του πρώην πρωθυπουργού. Τί έλεγαν δεν έμαθα, αλλά θα πόνταρα ότι μιλούσαν για το Σκοπιανό, αφού οι δυο τους το χειρίστηκαν την τελευταία φορά στο Βουκουρέστι.

Την κάρφωσε

Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, που οι κακές γλώσσες λένε ότι «κάρφωσε» στους συναδέλφους του ευρωβουλευτές την Εύα Καϊλή για την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στέλνει μέχρι και φωτογραφίες από το email του τμήματος ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο Πολιτικά τάκλιν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα