«Πόλεμος» Περιφέρειας-Βουλευτών ΝΔ

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και 31 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το έργο «Τουριστικής Προβολής της Αττικής». Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση-καταγγελία εναντίον του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού με αφορμή την απόφαση του, να διαθέσει 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων οι ερωτώντες αναφέρουν ότι «οι βουλευτές θα κληθούν σε λίγες ημέρες να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα και θα το κάνουν, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία σέβεται το κοινό αίσθημα,

αλλά και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ».

Ζητούν επανεξέταση της σύμβασης

Οι 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία ζητούν «την επανεξέταση της σύμβασης από το Υπουργείου Τουρισμού» εκφράζοντας απορία για τα ποσά που:

- «Διατίθενται 1.295.425 ευρώ για δημιουργία και κατασκευή διαδικτυακής πύλης.

- Διατίθενται 570.105 ευρώ για τη δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και την προβολή σε social media6( facebook,twitter κ.ά.).

- Διατίθενται 170.716 ευρώ για τη δημιουργία τουριστικού logo και σλόγκαν.

- Διατίθενται 1.735.537 ευρώ για καταχωρήσεις σε ΜΜΕ.

- Διατίθενται 694.215 ευρώ για παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

- Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.

- Διατίθενται 694.214 ευρώ για δημιουργία προωθητικού υλικού.

- Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.

- Διατίθενται 347.107 ευρώ για φιλοξενία δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού.

- Διατίθενται 347.107 ευρώ για την κατάρτιση και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου masterplan,δηλαδή του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

- Διατίθενται 94.710 ευρώ για φιλοξενία του site σε server».

Απάντηση της Περιφέρειας

Για υποκριτική στάση κατηγορεί τους 31 βουλευτές της ΝΔ η Περιφέρεια, απαντώντας πως: «Το έργο Τουριστικής Προβολής της Αττικής, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, Υπουργό Πολιτισμού τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και Υπουργό Τουρισμό κ. Κώστα Μαρκόπουλο. Ο αρχικός διαγωνισμός ακυρώθηκε, καθώς  προσήλθαν μόνο δύο εταιρείες. Εν συνεχεία επαναπροκηρύχθηκε και πάλι από την τότε διορισμένη Περιφέρεια και προσήλθαν επτά εταιρείες. Πού ήταν τότε λοιπόν  οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, για να ελέγξουν την νομιμότητα της προκήρυξης και της διαδικασίας του διαγωνισμού; Ποιο ήταν τότε το ηθικό και ποιο το νόμιμο»;

Σύμφωνα με την Περιφέρεια: «Το αποτέλεσμα του 2ου διαγωνισμού ελέγχθηκε και επικυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε την υλοποίηση του έργου την 1η Ιουλίου 2011, διότι είχε υποχρέωση αλλά και θεώρησε ότι σε μια περίοδο όπου η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας, ο Τουρισμός, δεχόμενη βαρύτατα πλήγματα, έχει μια ευκαιρία να κερδίσει ένα μέρος του χαμένου εδάφους.

Μέσα από μια ανοιχτή διαβούλευση, η Περιφέρεια Αττικής, με τους ενδιαφερόμενους φορείς (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Αθηνώ

Keywords
Τυχαία Θέματα