Πόλεμος Ουκρανία – Ρωσία: «Κόπηκε» στον αέρα εκπομπής Τουρκάλα φοιτήτρια που εξέφραζε παράπονα

Αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και πολίτες από άλλες χώρες όπως για παράδειγμα, φοιτητές. Μια φοιτήτρια από την Τουρκία, η οποία παραμένει στην Ουκρανία, συνδέθηκε ζωντανά στο φιλοκυβερνητικό κανάλι της χώρας της, το «A Haber». Ωστόσο η κοπέλα ξεκίνησε να εκφράζει τα παράπονά της και «κόπηκε» στον αέρα όταν άρχισε να εξηγεί ότι υπήρχαν 800 Τούρκοι φοιτητές στην υπό κατάληψη πόλη (Χάρκοβο) και ότι μόνο ένα λεωφορείο υπήρχε για να επαναπατριστούν στην Τουρκία. Η φοιτήτρια σχεδόν κλαμένη έλεγε πως «μόνο 50 φοιτητές απομακρύνθηκαν από εδώ, υπάρχουν 800 ακόμη άνθρωποι.

Η κατάστασή μας είναι πολύ επείγουσα. Ίσως να μην μπορώ να μιλήσω καν σε μισή ώρα», είπε η Ντουϊγκού Μπιργκιούλ.

Μάλιστα ο εθνικιστής πρώην διπλωμάτης, Χακί Τζασίν, που συμμετείχε στην εκπομπή της απάντησε: «Αν χρειαστεί, θα έρθω και θα σε πάρω, μην ανησυχείς. Τα κορίτσια της Τουρκίας δεν κλαίνε». Παράλληλα στην προσπάθειά τους να την «κόψουν» όσο πιο γρήγορα γίνεται, την διαβεβαίωσαν ότι θα φτάσει σύντομα η κρατική βοήθεια.

Τα δυτικά κράτη προέτρεψαν τους πολίτες τους να εκκενώσουν την Ουκρανία πριν από την εισβολή, ωστόσο η Τουρκία δεν έπραξε ανάλογα. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κανόνισε να αναχωρήσουν έξι λεωφορεία από την Ουκρανία, τα οποία θα ταξιδέψουν μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας και να φτάσουν στην τουρκική μεθοριακή πόλη της Αδριανούπολης. Ωστόσο αυτό έγινε μετά από διαμαρτυρίες κατά της Turkish Airlines και της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus που υπερδιπλασίασαν τις τιμές των εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα