“Πολεμικός” απολογισμός στην άσφαλτο της Αττικής και τον Οκτώβρη

Σαν να μην αλλάζει τίποτα από μήνα σε μήνα. Και τον Οκτώβριο, η άσφαλτος στην Αττική βάφτηκε με το αίμα των θυμάτων, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε τροχαία δυστυχήματα. Με βάση τον απολογισμό που συγκεντρώνει η Τροχαία, στις 31 ημέρες και νύχτες του μήνα, καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 594 τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από αυτά τα 14 ήταν θανατηφόρα με επίσης 14 νεκρούς. Καταγράφηκαν ακόμη άλλα 17 πολύ σοβαρά τροχαία, στα οποία τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά επίσης 17 άνθρωποι. Τέλος, η Τροχαία διενήργησε προανάκριση σε άλλα 560 τροχαία,

που χαρακτηρίστηκαν ελαφρά και που είχαν όμως ως απολογισμό 645 ελαφρά τραυματίες. Τον ίδιο μήνα τα συνεργεία της Τροχαίας βεβαίωσαν 22.624 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1117 σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, κατά το μήνα Οκτώβριο, βεβαιώθηκαν 22.624 παραβάσεις από τις οποίες 1117 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

· 467 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 47 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

· 1747 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

· 255 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 557 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 1084 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 1732 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,

· 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 591 τροχαία ατυχήματα με 676 παθόντες και ειδικότερα:

· 14 θανατηφόρα με 14 νεκρούς,

· 17 σοβαρά με 17 σοβαρά τραυματίες,

· 560 ελαφρά με 645 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Σημειώνεται, καταλήγει η Τροχαία, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Πολεμικός”, Αττικής, Οκτώβρη,“polemikos”, attikis, oktovri