Πολ Μέισον – Grexit: “Υποστηρικτής, μέχρι που χτύπησε το δικό του σπίτι”, γράφει ο Άδωνις

Πολ Μέισον – Grexit: Με τον Βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον τα «έβαλε» το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή ήταν μία ανάρτηση του Βρετανού στο Twitter, όπου καταφερόταν εναντίον του Μπόρις Τζόνσον και του Brexit. «Έχουμε μία ευκαιρία να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή. Οι βουλευτές πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής

και η κυβέρνηση του Τζόνσον πρέπει να πέσει. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Δεν υπάρχει αριστερά, σοσιαλιστές, πράσινοι, ούτε καν φιλελεύθεροι – η δημοκρατική εκδοχή του μέλλοντος, αν η προβοκάτσια του Τζόνσον πετύχει».

Ο κ. Γεωργιάδης όμως θυμήθηκε την στάση του Πολ Μέισον κατά την κορύφωση της ελληνικής κρίσης το 2015, την περίοδο της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» του Γιάνη Βαρουφάκη, όταν ο Βρετανός αρθρογραφούσε συχνά υπέρ της σύγκρουσης με την ΕΕ και ακόμα και του Grexit. «Ένας συμπαθέστατος δημοσιογράφος που είχε πάρει και από μένα συνέντευξη. Εκστασιασμένος τότε με την “υπερήφανη διαπραγμάτευση του Γιάνη”. Υποστηρικτής τότε της σύγκρουσης της Ελλάδος με την ΕΕ, του Grexit εάν χρειαζόταν κλπ…όλα αυτά μέχρι την ώρα που κτύπησαν το δικό του σπίτι», έγραψε ο υπουργός στο Twitter του.

Ένας συμπαθέστατος δημοσιογράφος που είχε πάρει και από μένα συνέντευξη. Εκστασιασμένος τότε με την «υπερήφανη διαπραγμάτευση του Γιάνη». Υποστηρικτής τότε της σύγκρουσης της Ελλάδος με την ΕΕ, του Grexit εάν χρειαζόταν κλπ…όλα αυτά μέχρι την ώρα που κτύπησαν το δικό του σπίτι. pic.twitter.com/iFsYLge7tW

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 21, 2019

Πολ Μέισον – Grexit: Οι «γερμανοτσολιάδες» και ο Τσίπρας, που… δεν κάνει πίσω

Ο Βρετανός δημοσιογράφος που το 2015 αποκαλούσε «γερμανοτσολιάδες» τους υποστηρικτές του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου και «έλεγε» στην καγκελάριο «Αngela suck our balls» μέσω του ντοκιμαντέρ του «This is a Coup» για τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα, σήμερα καλεί τους Βρετανούς βουλευτές να ρίξουν τον «τρελό πρωθυπουργό» Μπόρις Τζόνσον.

Το 2015 ο Μέισον ήταν αυτός που εκθείαζε την κυβέρνηση Τσίπρα, «την ελληνική κυβέρνηση που για πρώτη φορά διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους». «Ο Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν», έλεγε στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha.

Σε συνέντευξή του ο Μέισον είχε παραλληλίσει τις κρίσιμες εκείνες ημέρες του καλοκαιριού του 2015 με «αγώνα ποδοσφαίρου, που εύχεσαι το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό». «Ποτέ δεν θα μάθεις τι θα μπορούσε να συμβεί. Ποιο είναι το πρόβλημα: Πρώτον, εάν το Plan B σου είναι το Grexit και αυτό εξελιχθεί ότι είναι το Plan A του αντιπάλου σου, τότε μιλάμε για μια πολύ δύσκολη στιγμή.Ο Τσίπρας πιστεύει ακόμη και τώρα ότι ο Σόιμπλε θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για το Grexit με το ΟΧΙ. Κάποιοι σαφώς μπορεί να το ήθελαν αλλά όχι όλοι. Εάν η Ελλάδα είχε αντισταθεί στις συνομιλίες της 12ης – 13ης Ιουλίου, ναι, ίσως ο Ολάντ και ο Ρέντσι να είχαν απαγορεύσει στην Γερμανία ένα Grexit», είχε πει μεταξύ άλλων.

Σήμερα σε αντίθεση με ό,τι έλεγε πριν από τέσσερα χρόνια για το Grexit και τον «γερμανικό εκβιασμό στους Έλληνες», ο Μέισον χαρακτηρίζει «καταστροφή που πρέπει να σταματήσει» το Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ απευθυνόμενος στους Βρετανούς βουλευτές τούς λέει πως έχουν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου, ρίχνοντας την κυβέρνηση Τζόνσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα