Πολ Κρούγκμαν : Βρίσκομαι στον αντίποδα ενός αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο διάσημος Αμερικάνος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν βρίσκεται στην Αθήνα στα πλαίσια της συμμετοχής του στο 4ο ετήσιο «Αthens Democracy Forum», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε την συμφωνία του με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς

όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα θετικό να αναφέρεται κάποιος στην ανάγκη της χαλιναγώγησης της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού. «Με χαροποίησε ιδιαίτερα που το άκουσα αυτό από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πολ Κρούγκμαν.

Ακόμη περισσότερο τοποθετήθηκε με έμφαση στο ζήτημα του νεοφιλελευθερισμού υποστηρίζοντας πως αν νεοφιλελευθερισμός σημαίνει την απόλυτη κυριαρχία των αγορών χωρίς κανένα περιορισμό τότε αυτός στέκεται στον αντίποδα μιας τέτοιας θεώρησης.

Αναφορά έκανε όπως είναι φυσικό και στο ζήτημα των επικείμενων αμερικανικών εκλογών δηλώνοντας πως πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ενός τραγικού ατυχήματος όπως είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να επικρατήσει στις εκλογές ο Ντόναλντ Τράμπ . Αν και απέφυγε να δηλώσει επίσημα την στήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον , τόνισε πως ελπίζει να μην υπάρξει άσχημη έκβαση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το άρθρο Πολ Κρούγκμαν : Βρίσκομαι στον αντίποδα ενός αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα