Ποιος προηγείται σε δημοσκόπηση για τις εκλογές στη Ν.Δ – Μεϊμαράκης & Μητσοτάκης καταλληλότεροι και οι δύο αλλά για διαφορετικά πράγματα!

Φουντώνει η μάχη για την κατάκτηση της Προεδρίας της ΝΔ λίγες ημέρες πριν οι Νεοδημοκράτες πάνε στην κάλπη για να αναδείξουν τον τελικό νικητή. Τα προγνωστικά και οι αναλύσεις δίνουν και παίρνουν για τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία κρίσιμη εποχή για το μέλλον της χώρας μας.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse RC για λογαριασμό του «Action 24″ σε δείγμα 1.111 πολιτών (όχι αποκλειστικά ψηφοφόρων ΝΔ) δείχνει μοιρασμένα…

αποτελέσματα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κρίνεται ως ο καταλληλότερος για να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για να επιτύχει την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για την εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στην παράσταση νίκης με 46% έναντι 30% του Κυριάκου Μητσοτάκη (24% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ»), αλλά και στο ερώτημα «ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος», με 36% έναντι 26% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (29% «κανένας από τους δύο»).

Στο ερώτημα «ποιος από τους δύο (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στην ανανέωση του κόμματος», το 38% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 23% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 33% «κανένας από τους δύο».

Όσον αφορά στο «ποιος μπορεί να καταφέρει καλύτερα το άνοιγμα και τη διεύρυνση των ορίων της σημερινής ΝΔ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 23% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας από τους δύο».

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 36%, έναντι 25% που πιστεύει το ίδιο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και 29% που απαντά «κανένας από τους δύο».

Στο ερώτημα «ποιος μπορεί να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση», το 36% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 25% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 30% «κανένας από τους δύο».

Keywords
Τυχαία Θέματα