Ποιος είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ρεπουμπλικανικών, Πωλ Ράιαν;

Πολλοί είναι αυτοί που ξέρουν το ότι ο υποψήφιος του ‘ρεπουμπλικανικού κόμματος’ για το προεδρικό αξίωμα Μιτ Ρόμνι, επέλεξε τον 42χρονο Πωλ Ράιαν για το αξίωμα του αντιπροέδρου, αλλά, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν το ποιος είναι ο βουλευτής από το Ουισκόνσιν, δεδομένου του ότι είναι ελάχιστα γνωστό σε πανεθνικό επίπεδο.

Αν και η επιλογή του κου Ράιαν προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς αναλυτές, οι Ρεπουμπλικανοί ελπίζουν ότι θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του κόμματός τους στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο

Πωλ Ράιαν, εκτός από βουλευτής είναι πρόεδρος της ‘Επιτροπής Προϋπολογισμού’ και μέλος της ισχυρής επιτροπής ‘Μέσων και Πόρων’ της βουλής.

Ο Ράιαν έχει περάσει την μισή του ζωή στο Ουάσιγκτον, πρώτα ως υπάλληλος στο Κογκρέσο και αργόοτερα ως ένας εκ των νεοτέρων βουλευτών, αφού αναδείχτηκε βουλευτής σε ηλικία 28 ετών και τώρα ολοκληρώνει την έβδομη, διετή, θητεία του στο αξίωμα αυτό.

Ο Ράιαν γεννήθηκε και μεγάλωσε το Τζέινβιλ, μία μικρή πόλη του Ουισκόνσιν όπου και εξακολουθεί να ζει με την σύζυγο του και τα τρία παιδιά τους.

Στο Καπιτώλιο, η λιτότητα με την οποία ζει έχει προκάλεσε εντύπωση.

Μένει στο γραφείο του 4 ημέρες την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο μεταβαίνει αεροπορικώς στο σπίτι του.

Συνήθως μέλη του Κογκρέσου διατηρούν δύο κατοικίες, μία στην Ουάσινγκτον και μία στη πολιτεία από όπου προέρχονται.

Για τον λόγω του ότι ο κος Ράιαν είναι Καθολικός, πιστεύεται ότι ο κος Ρόμνι -ο οποίος είναι μορμόνος- ελπίζει -με την επιλογή του Ράιαν- να αποσπάσει την ψήφο των Καθολικών, καθώς και πιστών άλλων θρησκειών, οι οποίοι δεν αισθάνονται άνετα με τον θρησκευτικό του προσανατολισμό.

Στην πολίτική του καριέρα ο Ράιαν είναι γνωστός για την πρόταση του [το 2010] για την εξάλειψη του ομοσπονδιακού δημοσιονομικού ελλείμματος, το όποιο αποκάλεσε «Χάρτη για τον Μέλλον της Αμερικής». Η πρόταση αυτή κέρδισε το θαυμασμό και την υποστήριξη των συντηρητικών, σε θέματα δημοσιονομική πολιτικής. «Ο Χάρτης για τον Μέλλον της Αμερικής» προβλέπει βαθιές περικοπές σε δημοφιλή κυβερνητικά προγράμματα και οι ‘Δημοκρατικοί’ ελπίζουν ότι οι πρόνοιες αυτές του προγράμματος Ράϊαν θα αποβούν προς όφελός τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ως βουλευτής υποστηρίζει προτάσεις υπέρ της περικοπής του κρατικού προϋπολογισμού, οι οποίες έχουν έντονα επικριθεί από παράγοντες του ‘Δημοκρατικού κόμματος’, που υποστηρίζουν ότι οι προτεινόμενες από τον κο Ράιαν περικοπές θα καταστρέψουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, όπως είναι το ‘Medicare’ και το ‘Medicaid’, τα οποία παρέχουν ιατρική ασφάλιση σε υπερήλικες και φτωχούς.

Όμως, ο κος Ρόμνι επισημαίνει ότι ο βουλευτής από το Ουϊσκόνσιν διαθέτει την ευφυΐα και το σθένος που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα ισχυρά πολιτικά πιστεύω των ‘Δημοκρατιών’.

Από αυτήν την άποψη -είπε- ο Πωλ Ράιαν έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόλογους ηγέτες του ‘Ρεπουμπλικανικού κόμματος’.

Keywords
Τυχαία Θέματα