Ποινές που αποκλείουν φυλάκιση για πέντε της υπόθεση Costa Concordia

Με ποινές που κυμαίνονται σε διάρκεια μεταξύ 18 και 34 μηνών «τιμωρήθηκαν» τέσσερα μέλη του πληρώματος και ένα μέλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Costa Concordia, αφότου ο αρμόδιος δικαστής έκανε δεκτά τα αιτήματα συμβιβασμού που υπέβαλαν ενώ απέρριψε του πλοίαρχου του σκάφους, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος είναι πλέον, ο μοναδικός υπόδικος για τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου ανθρώπων αφότου προσέκρουσε σε ύφαλο έξω από το νησί

Τζίλιο, στα ανοιχτά της Τοσκάνης στις 13 Ιανουαρίου του 2012, και ο μόνος που θα μπει φυλακή για τον θάνατο 32 επιβατών.

Οι υπόλοιποι δεν αναμένεται να εκτίσουν την ποινή τους στη φυλακή καθώς, οι ποινές κάτω των δύο ετών συχνά αναστέλλονται, ενώ οι μεγαλύτερες καθείρξεις ενδέχεται να αντικατασταθούν με κοινωφελή εργασία.

Την Τετάρτη, οι δικηγόροι του 52χρονου Σκετίνο πρότειναν συμβιβασμό για ποινή κάθειρξης τριών ετών και πέντε μηνών, ως αντάλλαγμα για ομολογία ενοχής, ωστόσο η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε από την έδρα.

Πιο αναλυτικά, ο δικαστής Πιέτρο Μολίνο συναίνεσε στην καταδίκη σε δυο χρόνια και δέκα μήνες φυλάκισης του υπεύθυνου της μονάδας διαχείρισης κρίσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Ρομπέρτο Φεραντίνι.

Ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιβατών Μανρίκο Τζαμπεντρόνι καταδικάζεται σε δυο χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, ενώ για τους δυο αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, τον Τσίρο Αμπόζιο και τον Σίλβια Κορόνικα, έγινε δεκτός ο συμβιβασμός που είχαν προτείνει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους: φυλάκιση ενός χρόνου και έντεκα μηνών και ενός χρόνου και έξι μηνών αντίστοιχα.

Τέλος, ο Ινδονήσιος πηδαλιούχος, Ρούσλι Μπιν, καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα