Ποια ομάδα δείχνει πιο έτοιμη για την πρεμιέρα;

Μπήκαμε στην τελική ευθεία και το πρωτάθλημα σε λίγα 24ωρα ξεκινάει. Η αναμονή παίρνει τέλος, λοιπόν. Όπως προετοιμάστηκε, προετοιμάστηκε η κάθε ομάδα. Ό,τι παίκτες πήρε στο ρόστερ, πήρε. Άντε να κάνει μια, δυο προσθήκες ακόμα μέχρι το τέλος Αυγούστου. Άρα, ο καθένας ό,τι μπόρεσε έκανε, με λίγα λόγια.

Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα: Ποια ομάδα δείχνει σε μεγαλύτερη ετοιμότητα αυτή τη στιγμή για την πρεμιέρα;

Με τα επίσημα

Η απάντηση δεν είναι απλή. Είναι μάλλον δύσκολη. Βέβαια, υπάρχουν και μερικά στάνταρ σε ένα τέτοιο σκεπτικό. Εκ των πραγμάτων, δηλαδή, ένας

σύλλογος που έχει δώσει ήδη κάποια επίσημα παιχνίδια για την Ευρώπη, πρέπει, λογικά, να θεωρείται πιο έτοιμος.

Όχι αρκετά έτοιμος

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, αλλά και ο Αστέρας με την Ξάνθη θα έπρεπε να έχουν ένα σχετικό προβάδισμα, έστω και μικρό, θα πει κάποιος. Για τον δικέφαλο ίσως να συμφωνήσω μέχρις ενός σημείου. Τον Αστέρα, όμως, δεν τον είδα αρκετά έτοιμο. Ούτε και την Ξάνθη. Έχουν ακόμα δρόμο μέχρι να στρώσουν σαν ομάδες.

Το όπλο

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει νωρίς προετοιμασία, αρκετούς παίκτες τούς πήρε έγκαιρα, και βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο ετοιμότητας, όπως είδαμε και στα ματς με την Μέταλιστ. Ωστόσο, ίσως το μεγαλύτερο όπλο του δεν έχει παίξει ακόμα ούτε καν ένα ολόκληρο ματς με την ομάδα. Κι εννοώ τον Στοχ.

Βελτιώθηκε στο τέλος

Ο Ολυμπιακός έχει δώσει αρκετά φιλικά και η αλήθεια είναι ότι την τελευταία εβδομάδα βελτιώθηκε η εικόνα του. Κι αναφέρομαι στα ματς με Άντερλεχτ, Βαλένθια. Αν, όμως, είναι να προστεθεί προσεχώς ένας αμυντικός χαφ, τότε απουσιάζει ένα βασικό «εργαλείο» για την ενδεκάδα. Όπως, βέβαια, θα πρέπει να παίξουν κι άλλα παιχνίδια μαζί Τσόρι Ντομίνγκεζ, Βάις, Κάμπελ και Σαβιόλα για να μπορέσουν να συνεργαστούν σωστά.

Σε σχέση με το ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δει ακόμα τον Μπεργκ σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Το τελευταίο διάστημα λείπει και ο Ζέκα, που ίσως δεν αγωνιστεί στην πρεμιέρα. Οι πράσινοι δείχνουν να ψάχνονται σε όλες τις γραμμές, όμως αυτή τη στιγμή έχουν καλύτερη εικόνα συνόλου συγκριτικά με το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Αρκετό διάστημα

Κάπως έτσι έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση, όμως μόνο όταν γίνει η πρεμιέρα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν έπρεπε, πάντως, να πω σώνει και καλά ποια ομάδα δείχνει πιο έτοιμη από τις άλλες, μάλλον θα έλεγα – έστω και με επιφυλάξεις – τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό λόγω των δυο ευρωπαϊκών του αγώνων, αλλά και ότι ήδη δουλεύει η ομάδα στην προετοιμασία αρκετό διάστημα.

πηγη sportdog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα