Πνεύμα Θεατρικό

Πώς περάσατε το Πάσχα; Ξεκουραστήκατε; Έτοιμοι για νέες εξορμήσεις στα θέατρα;

της Ηρώς Μητρούτσικου
Αν και τυπικά η θεατρική σεζόν τελειώνει την Κυριακή των Βαΐων, πολλές παραστάσεις συνεχίζουν και μετά το Πάσχα, ενώ, επίσης, πολλές ξεκινούν τώρα, μια και οι θεατρικές σκηνές, ξεκούραστες, τις περιμένουν για να τις φιλοξενήσουν!
Η ξανθιά, η μελαχρινή και η εκρηκτική κοκκινομάλλα
Μια μαύρη κωμωδία, η οποία αποτελείται από 8 μονολόγους 8 διαφορετικών προσώπων, τα οποία με κάποιο τρόπο μπλέκονται, εκούσια ή ακούσια,

σε μια υπόθεση φόνου! Οχτώ διαφορετικοί ρόλοι (η προδομένη σύζυγος, η εκρηκτική κολλητή της, το τραυματισμένο της ψυχικά παιδί, ο σεξομανής άνδρας, η λεσβία σύντροφος, η γειτόνισσα κ.ά.), ερμηνευμένοι όλοι, ανδρικοί και γυναικείοι, από μία και μόνο ηθοποιό! Διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, που συγκρούονται με φόντο μια συνηθισμένη μεγαλούπολη. Η ίδια ιστορία μπορεί να ειπωθεί πολύ διαφορετικά από δύο διαφορετικά άτομα. Πόσο μάλλον από οχτώ!! Και πόσο μάλλον όταν η ιστορία μιλάει για ένα έγκλημα πέρα από κάθε λογική. Μια στιγμιαία έκρηξη πάθους, που θα αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων για πάντα.
Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη (γνωστή και από τηλεοπτικά σίριαλ) υποδύεται οκτώ ρόλους, σε ένα έργο για την απώλεια, την αγάπη, τις αυταπάτες, το σεξ. Ένα κοινωνικό έργο, με ενδιαφέρουσες ψυχολογικές και εγκληματολογικές αναφορές, μια μαύρη κωμωδία μεταμφιέσεων.
Πρόκειται για ένα κείμενο πολύ έξυπνο, ίσως όχι αριστούργημα, αλλά και μια ευκαιρία για κάθε ηθοποιό που θα το ερμηνεύσει να αναδείξει το ταλέντο του. Έτσι, λοιπόν, κι εδώ η Λαμπρόγιαννη, με την βοήθεια του σκηνοθέτη Αντώνη Γαλέου, κατάφερε να κάνει έναν άθλο! Δεν είναι το ίδιο καλή σε όλους τους ρόλους (δεν είναι κι εύκολο πράγμα για μια όμορφη γυναίκα να υποδυθεί έναν άντρα και μάλιστα σεξομανή).
Κατά τη γνώμη μου, το δεύτερο μέρος κάνει λίγο κοιλιά, θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερο, αλλά δεν κουράζει. Λάμπει, ωστόσο, στον πρώτο μονόλογο της νοικοκυράς! Το ημιδιαφανές παραβάν-σκηνικό όμορφο, απλό και λειτουργικό. Πολύ έξυπνο η ηθοποιός να αλλάζει μπροστά στο κοινό, ώστε και αυτό να μην βαριέται, αλλά να βλέπουμε κι όλη την θεατρική διαδικασία και την μεταμόρφωση στον επόμενο ρόλο!
Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα one woman’s show... Κι όσοι θέλετε να απολαύσετε την ταλαντούχα Λαμπρόγιαννη, δεν έχετε να παρά να πάτε στο θέατρο Κάππα (Βικτώρια) κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
Άνθος του γιαλού
Τελευταία εβδομάδα για αυτή την υπέροχη παράσταση σε κείμενα του Παπαδιαμάντη. Ο, πάντα καλός, Τάκης Χρυσικάκος σε παίρνει μαζί του στην Σκιάθο του 1800 και σου παρουσιάζει μπροστά στα μάτια σου τρεις ιστορίες. Τα τρία μικρά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μοιρολόγι Φώκιας», «Έρως–Ήρως», και «Άνθος του γιαλού», γίνονται θεατρικός λόγος σε μια μαγευτική παράσταση. Κοινό θέμα και των τριών δεν είναι παρά η θάλασσα και η φυγή.
Ο Τάκης Χρυσικάκος, με μόνο εργαλείο τον λόγο, σου παρουσιάζει μπροστά σου εικόνες μαγικές και νομίζεις μέχρι κι ότι ακούς τον παφ
Keywords
Τυχαία Θέματα