Πληρωμή φόρων με ένα… «κλικ»!

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Με ένα «κλικ», χρεώνοντας την πιστωτική ή χρεωστική μας κάρτα, θα μπορούμε να πληρώνουμε τους φόρους μας, από τον υπολογιστή του σπιτιού μας.

Η νέα εφαρμογή αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο και θα διευκολύνει όλους εκείνους τους φορολογούμενους οι οποίοι ναι μεν έχουν κάρτα συναλλαγών (χρεωστική ή πιστωτική), αλλά δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του e-banking.

Στο εξής, θα μπορούν να μπουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στο Taxisnet,

να επιλέξουν την οφειλή που θέλουν να πληρώσουν (π.χ. δόση ρύθμισης, φόρος εισοδήματα, ΕΝΦΙΑ), να δηλώσουν τον αριθμό και τα υπόλοιπα στοιχεία της κάρτας τους και να πληρώσουν πατώντας απλώς ένα κουμπί.

Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν λάθη στις ταυτότητες πληρωμής, που έχει ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να καταθέτουν χρήματα, αλλά να μην πηγαίνουν εκεί που πρέπει με ό,τι σημαίνει αυτό. Και οι φορολογούμενοι αυτοί δεν είναι λίγοι… Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στο συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων όπως λέγονται, που αφορούν σε 210.297 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου και αντιστοιχούν στο ποσό των 10,37 εκ. €!

Με το νέο σύστημα οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να ξαναγράφουν την ταυτότητα πληρωμής, απλώς θα κάνουν επιλογή της καταβολής που θέλουν να κάνουν με το «ποντίκι» του υπολογιστή τους, θα εισάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους και θα πληρώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα