Πλημμύρες – Μαδρίτη: Σαρώνει η κακοκαιρία Efrain τη χώρα

Μια τρομακτική πλημμύρα έπληξε το μετρό στη Μαδρίτη, καθώς πολλοί σταθμοί πλημμύρισαν με τα νερά να φθάνουν μέχρι τη μέση και αναγκάστηκαν να κλείσουν καθώς η καταιγίδα “Efrain” σάρωνε με καταρρακτώδεις βροχές περιοχές της Ισπανίας για έκτη συνεχόμενη μέρα. Βίντεο που σοκάρουν κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με εικόνες από σταθμούς μετρό στη Μαδρίτη να πλημμυρίζουν από νερά που ξεχύνονται από τις σκάλες και να συγκεντρώνονται στο κεντρικό τμήμα τους.

Η ισπανική κρατική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET είχε προβλέψει προ ημερών νεροποντές με έως και 80 λίτρα βροχής σε μόλις 12 ώρες σε ορισμένες περιοχές.

Μάλιστα, η ΑΕΜΕΤ κάλεσε τους Ισπανούς να προετοιμαστούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και βροχοπτώσεις. Οι προβλέψεις της αποδείχθηκαν ακριβείς καθώς 35 επαρχίες της χώρας τέθηκαν σε συναγερμό για πλημμύρες. Η κακοκαιρία σάρωσε τη χώρα, με τους πολίτες να αγωνιούν για την εξέλιξή της, καθώς βλέπουν σταθμούς του μετρό να έχουν πλημμυρήσει. Ωστόσο, η Ισπανία Η Ισπανία πάντως ετοιμάζεται να κάνει ζεστά Χριστούγεννα με θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, λόγω θερμών αέριων μαζών που προέρχονται από τη Σαχάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλημμύρες – Μαδρίτη, Σαρώνει, Efrain,plimmyres – madriti, saronei, Efrain