Πλειστηριασμοί και ΕΑΣ παραμένουν στο «τραπέζι»

Συνεχόμενες συναντήσεις με την τρόικα έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, προκειμένου να διευθετηθούν οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν για το θέμα των πλειστηριασμών, για τα ΕΑΣ. Η συνάντηση της τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη

που είχε αρχίσει στις 15:00 ολοκληρώθηκε και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τρίτης, να έχει μαζί του και τη συμφωνία της τρόικα, προκειμένου να παρουσιάσει την εκπλήρωση από ελληνικής πλευράς των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Συμφωνία φαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί για το μεγάλο θέμα με τους πλειστηριασμούς. Στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν πως η τρόικα δέχεται την επέκταση του Νόμου Κατσέλη για έναν χρόνο ακόμα, αλλά με ελαφρώς αυστηρότερους όρους. Η συμφωνία φαίνεται να κλείνει για απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

Για το 2015 το σενάριο που δείχνει να κερδίζει έδαφος είναι αυτό του εξωδικαστικού συμβιβασμού στα πρότυπα του "ιρλανδικού μοντέλου". Για την τύχη των ΕΑΣ οι αποφάσεις θα ληφθούν επίσης πριν την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδος, ώστε να προλάβει το euro working group να εγκρίνει την εκταμίευση για την δόση του 1 δισ. ευρώ πριν αλλάξει η χρονιά. Η λύση θα περιλαμβάνει συνέχιση της λειτουργίας των ΕΑΣ με λιγότερο προσωπικό, χωρίς ίσως όμως τη δυνατότητα εκτέλεσης παραγγελιών από το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα