Πλαστά τεστ κορονοϊού: Συνελήφθη 19χρονος που θα ταξίδευε στα Χανιά

Μπροστά σε μία σοβαρή υπόθεση διάθεσης πλαστών rapid test, προκειμένου επιβάτες που δεν έχουν εμβολισθεί ή δεν διαθέτουν τεστ να μπορούν να ταξιδεύουν βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα. Συνελήφθησαν ένας 19χρονος, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει με πλοίο της γραμμής για τα Χανιά, αλλά και ένας 28χρονος ταξιδιωτικού γραφείου, ο οποίος φέρεται να είχε

προμηθεύσει στον επιβάτη το πλαστό πιστοποιητικό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήδη, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, που ανέλαβαν την υπόθεση διερεύνησης, με έφοδο στο ταξιδιωτικό γραφείο κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και μετρητά. Η εξέταση του υπολογιστή στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δείξει αν είχαν δοθεί και σε άλλους ταξιδιώτες παρόμοια τεστ, όπως υποψιάζονται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «για παράβαση του νόμου περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος (394 Π.Κ.) συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά ένας 19χρονος αλλοδαπός και ένας 28χρονος ημεδαπός, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκε ο 19χρονος να έχει προμηθευτεί αμφιβόλου γνησιότητας ιατρικό πιστοποιητικό RAPID TEST για ανίχνευση κορονοϊού, με σκοπό να επιβιβαστεί σε επιβατηγό πλοίο με προορισμό τα Χανιά». Σύμφωνα το Λιμενικό Σώμα, ο 19χρονος φέρεται να προμηθεύτηκε το εισιτήριό του και το ιατρικό πιστοποιητικό,  από το συγκεκριμένο γραφείο, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος υπάλληλος, στη συνέχεια.

Κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πρακτορείου καθώς και το ποσό των χιλίων εξακοσίων εξήντα ευρώ (1.660 ευρώ). Τη προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν το εισιτήριο και το πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε από την εισαγγελία ποινική δίωξη για υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης, συνέργεια στην πράξη αυτή.

Πρόκειται για εξέλιξη σε υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο, όταν  καταγγέλθηκε από το Εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου ότι εργαζόμενος εξασφάλισε πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να του έχει χορηγηθεί το εμβόλιο. Μετά την καταγγελία, η Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε, διέταξε τη Διοικητική Εξέταση της υπόθεσης,  με την έρευνα να ολοκληρώνεται πρόσφατα. Υπενθυμίζεται πως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου απασχόλησε τη δημοσιότητα και για την περίπτωση γιατρού, ο οποίος  καταγγέλθηκε ότι κατέφυγε σε ψευδές πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγει τον εμβολιασμό. Ο γιατρός έχει  ήδη τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα