Πλασματική σύνταξη στα 55 με τις νέες ρυθμίσεις!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολύ ευχάριστα τα νέα για τους δημόσιους υπαλλήλους, με τις νέες ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. Πλέον, θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη στα 55 με τη βοήθεια των πλασματικών ετών. Οι ρυθμίσεις που έρχονται σχετικά με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου εξασφαλίζουν την 25ετία το 2010 αλλά και την «έξοδο» προς τη σύνταξη σε πολύ μικρότερη ηλικία.

Αυτοί που είχαν ξεκινήσει την ασφάλιση τους σε ΙΚΑ, πρώην ταμεία ΔΕΚΟ,

τραπεζών Τύπου πριν το 1993 κερδίζουν πλασματικά χρόνια και μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 67 ή 62 έτη. Με αυτές τις ρυθμίσεις, οι άνδρες «κλειδώνουν» την 35ετία ως το 2012 αλλά και οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, για να συμπληρώσουν 5.500 ένσημα στο ΙΚΑ, 25 στα ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών και 15 ή 18,3 έτη στα ταμεία Τύπου.

Οι γυναίκες άνω των 58 και οι άνδρες άνω των 60 με ασφάλιση στο ΕΤΕΑ και αφού έχουν «κλείσει» με πλασματικά έτη την 35ετία ως το 2012 θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Ειδικά όρια ηλικίας ισχύουν στα παραπάνω ταμεία για τις μητέρες που ασφαλίζονται στο πρώην Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων και στο Ταμείο Νομικών, καθώς για τις μητέρες όλων των ταμείων και συγκεκριμένα του ΙΚΑ.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νόμο, ο ασφαλισμένος μπορεί να αποκτήσει 4 εξαγοράσιμα έτη για να «κλειδώσει» τη σύνταξη στο 2011 και 5 για να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα χρόνια το 2012.

Το άρθρο Πλασματική σύνταξη στα 55 με τις νέες ρυθμίσεις! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα