Πιθανές συγχωνεύσεις και νέα ‘stress tests’ σε ασφαλιστικές εταιρείες

Νέα ‘stress tests’ βάση τωνα αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου και του εξαμήνου, ετοιμάζει η Τράπεζα της Ελλάδος, φοβούμενη την εκδήλωση νέων φαινομένων τύπου Aspis.

Εκτός από τις ζημιές που καταγράφουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι μικρές εταιρείες του κλάδου έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες τζίρου, πελατών και κεφαλαίων λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας.

Ως εκ τούτου -από τους ειδικούς αναλυτές- αναμένονται νέα

λουκέτα στην ασφαλιστική αγορά!

Σε περίπτωση οικονομικών δυσχερειών, όπως π.χ. παραβίαση των απαιτήσεων για κεφαλαιακή κάλυψη, οι εποπτικές Αρχές θα έχουν στην διάθεσή τους αυξημένο αριθμό μέτρων, δηλαδή, νέα καθεστώτα χρηματοδότησης, σχέδιο ανάκαμψης και παρατεταμένη περίοδος ανάκαμψης.

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, σε ερώτηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, κας Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με θέμα «Νέα stress tests σε ασφαλιστικές εταιρείες και πιθανές συγχωνεύσεις στην Ελλάδα».

Επίσης, ο επίτροπος στην απάντησή του αναφέρει ότι «η ΤτΕ θα εργαστεί επίσης για την ενίσχυση της λειτουργίας των ελληνικών συστημάτων ασφαλιστικής εγγύησης και της ικανότητας του ασφαλιστικού τομέα να αναλάβει τα συνταξιοδοτικά συστήματα, ως μέρος μίας ευρύτερης μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης…».

Keywords
Τυχαία Θέματα