Πιστοποιητικό εμβολιασμού Ελλάδα: Αντιπαράθεση Κυρανάκη – Θεοχαρόπουλου

Πολιτική αντιπαράθεση είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι η πρωτοβουλία Μητσοτάκη ήταν καταδικασμένη να αποτύχει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα το εφαρμόσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Όσο προχωράει ο εμβολιασμός, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ελπίζουμε να πάνε τα πράγματα στον τουρισμό καλύτερα

από πέρυσι» ανέφερε ο «γαλάζιος» βουλευτής. Στον αντίποδα, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε πιστοποιητικό μόνο για το εμβόλιο, υπογραμμίζοντας τις διαφορές της ελληνικής πρότασης με αυτή που θα εφαρμοστεί. «Όλοι ευχόμαστε να πάει πολύ καλά ο τουρισμός. Θα έπρεπε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε και η δημόσια υγεία να προφυλαχθεί και ο τουρισμός να ανοίξει με ασφάλεια» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρανάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «λέει ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα στραβά» και πως «αντί να ζητήσετε συγγνώμη για αυτά που λέγατε, κάνετε κριτική σε άλλα». Στη συνέχεια, ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών και στην μεγάλη συμμετοχή των νέων. «Οι νέοι με μεγάλη ωριμότητα έκλεισαν εμβολιασμού» είπε.

«Είναι οι νέοι που κατηγορούσατε στις πλατείες» απάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Στηρίζατε τους συνωστισμούς στις πλατείες εν μέσω lockdown» ανταπάντησε ο κ. Κυρανάκης, κάνοντας λόγο ότι «κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την πανδημία. Είναι λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποίησε και ιδεολογικοποίησε τον κορωνοϊό». Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της βουλής, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι «λειτουργεί όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, με περιοστικά μέτρα. Δεν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής». Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτίμησε ότι οι ψηφοφορίες γίνονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην έχει διαρροές η ΝΔ. «Και αυτό έγινε πρόβλημα δημοκρατίας» είπε. Τέλος, αμφότεροι καταδίκασαν την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα