Πήραμε τη δόση του 1 δις ευρώ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εγκρίθηκε η δόση του 1 δις ευρώ προς τη χώρα μας σε σημερινή συνεδρίαση του Εuroworking Group, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, οι δανειστές εκτιμούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα 6 πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Ευρωομάδα (Eurogroup), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην

υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ). Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7- 10 ημέρες. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

Βέβαια, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι από εδώ και πέρα η «μάχη» θα δοθεί στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

Το άρθρο Πήραμε τη δόση του 1 δις ευρώ! εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα