Πιο χαμηλά γίνεται;

Σοκ και δέος επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από τη δημοσκόπηση της VPRC (ΕΠΙΚΑΙΡΑ), όπου εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 12% μετά τη Ν.Δ. (30,5%) τη ΔΗΜΑΡ (13%), το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ (12,5% αμφότερα). Το

άγχος της Ιπποκράτους τόσο καιρό ήταν μην τυχόν και γίνει κανένα αστείο και περάσει τρίτο κόμμα. Επειδή η πολιτική ως γνωστόν δεν διαθέτει χιούμορ και όταν αποφασίσει να κάνει κάποιο αστείο συνήθως πρόκειται για black humor, τελικά πέρασε στην πέμπτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο που έχει πίκρα. Ο ΛΑΟΣ έχει πέσει στο 6% από 7% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, προφανώς επειδή οι ψηφοφόροι του δεν εκτιμούν πολύ τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η ΔΗΣΥ πάλι παρότι “τσίμπησε” 0,5% και ανέβηκε στο 2,5%, πάλι δεν μπαίνει στη Βουλή, οπότε λογικό είναι να ψάχνουν να βρουν “τίς πταίει”. Έχει το ίδιο ποσοστό με τη Χρυσή Αυγή και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.

Η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν οφείλεται μόνο στο Μνημόνιο, αλλά και στα όσα ακολούθησαν και συνεχίζονται, τη μάχη για τη διαδοχή δηλαδή, όπου τα όσα γίνονται και λέγονται κάθε μέρα, αφενός δεν έχουν προηγούμενο, αφετέρου, προφανώς, δεν βοηθούν. Όπως σχολίαζε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, “ελπίζω στην επόμενη δημοσκόπηση η είδηση να μην είναι ότι έχουμε πέσει κάτω και από τους Οικολόγους”. Ε, έτσι όπως είναι η κατάσταση, ποτέ δεν ξέρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα