Πήγαιναν στις παραλίες να δροσιστούν, όμως κάποιοι… καιροφυλακτούσαν!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πήγαιναν στις παραλίες της παραλιακής, από τον Άλιμο μέχρι τη Βουλιαγμένη, στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους και έπεφταν στη θάλασσα, αναζητώντας λίγη δροσιά, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.
Όμως, δύο αλλοδαποί, που καιροφυλακτούσαν, μόλις οι οδηγοί με τις οικογένειές τους απομακρύνονταν για την παραλία, κυριολεκτικά τους… έκαιγαν.

Προχωρούσαν στις διαρρήξεις με θραύση τζαμιού ή παραβίαση κλειδαριάς

Έσπαγαν τα τζάμια η με εργαλεία προχωρούσαν σε διάρρηξη της κλειδαριάς και άρπαζαν από το εσωτερικό από

χρήματα μέχρι κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν εγκαταλειφθεί στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, υπό τον φόβο ότι κάποιοι θα τα… κλέψουν στην παραλία!

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στον Άλιμο, στο πλαίσιο σχεδίου αστυνόμευσης για την αποτροπή των κλοπών σε βάρος των λουόμενων, κατά μήκος της παραλιακής συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, ένας 26χρονο Αιγύπτιο και έναν 31χρονο Αλβανό.
Μόλις είχαν διαρρήξει όχημα πάνω από την πλαζ Αλίμου

Μόλις είχαν προχωρήσει σε διάρρηξη ενός αυτοκίνητου, που ήταν σταθμευμένο έξω από την πλαζ του Αλίμου.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν δεκαεπτά 17 παρόμοιες κλοπές, στις περιοχές του Αλίμου, της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης.

Τον Ιούνιο είχε συλληφθεί από αστυνομικούς επίσης της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας 19χρονος Αλγερινός, γιατί διέπραττε κλοπές σε βάρος λουόμενων σε παραλίες της Βουλιαγμένης.

Ο νεαρός μόλις είχε αφαιρέσει τσάντα την ώρα που ο κάτοχος της… κολυμπούσε

Ο νεαρός, είχε αφαιρέσει τσάντα, την ώρα που ο κάτοχός της… κολυμπούσε, αλλά έγινε αντιληπτός από λουόμενους και λίγο αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βουλιαγμένης, ο δράστης είχε διαπράξει το τελευταίο δίμηνο επτά παρόμοιες κλοπές σε παραλίες της περιοχής.

Ένας 39χρονος΄Ελληνας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι του Ι.Χ. αυτοκινήτου ενός 41χρονου, χωρίς να τα καταφέρει, στην Αγιά της Λάρισας.

Βρήκαν αλυσίδες λαιμού και γυαλιά ηλίου

Οι αστυνομικοί, βρήκαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, μέσα στο οποίο βρήκαν αλυσίδες λαιμού, γυαλιά ηλίου και διάφορα άλλα αντικείμενα, την προέλευση των οποίων ερευνούν.

Εξακριβώθηκε ότι ο δράστης είχε διαρρήξει άλλα επτά αυτοκίνητα, έξι Ελλήνων και ενός Ούγγρου, από τα οποία είχε αρπάξει συνολικά 1.755 ευρώ, ρούχα, κινητά, τσάντες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Για να μην… τσουρουφλιστείτε την ώρα που… δροσίζεστε, οι Αρχές έχουν εκπονήσει οδηγίες προς… ναυτιλομένους για να αποφύγουν τις περιπέτειες.

Το άρθρο Πήγαιναν στις παραλίες να δροσιστούν, όμως κάποιοι… καιροφυλακτούσαν! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα