Πέθανε με ευθανασία ο γηραιότερος Βέλγος αθλητής

Τέλος στη ζωή του με ευθανασία έβαλε ο γηραιότερος αθλητής του Βελγίου, αφού προηγουμένως γιόρτασε τα 95α γενέθλιά του με τους φίλους και συγγενείς του.

Η ζωή και κυρίως το τέλος του Εμίλ Πάουβελς θα μπορούσε κάλλιστα (εάν δεν έχει γίνει, ήδη) να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους κορυφαίους σεναριογράφους του Χόλλιγουντ. Ήδη τα φλαμανδικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν (και πως να μην το κάνουν άλλωστε) πολλά άρθρα για την απόφαση του 95χρονου να πάρει την πιο σκληρή ίσως απόφαση στη ζωή του.

Ο Πάουβελς δήλωσε χθες ότι «δε μετανιώνω που φεύγω, δεν φοβάμαι καθόλου τον θάνατο». «Χτυπήθηκε»

από καρκίνο στο στομάχι και βρισκόταν στο τελικό του στάδιο. Δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε μετά το τελευταίο του μεγάλο κατόρθωμα: Να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 60μ. στη διοργάνωση των βετεράνων κλειστού στίβου τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Τύπος της χώρας παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες που εμφανίζεται με φίλους του και μέλη της οικογένειάς του, να είναι χαμογελαστός παρά την «θανάσιμη» απόφαση που είχε λάβει.

«Ήταν η πιο ωραία γιορτή της ζωής μου», δήλωσε κι αναρωτήθηκε: «Ποιος δεν θα ήθελε να "φύγει" με σαμπάνια και τη συνοδεία όλων των δικών του ανθρώπων;» Σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Laatste Nieuws» ο Πάουβελς δέχθηκε σήμερα το πρωί την ένεση στο σπίτι του, ενώ δίπλα του ήταν ο γιος του, Έντι. «Έφυγε» χαμογελαστός, θυμούμενος τα λόγια του πριν πεθάνει: «Όταν ο γιατρός κάνει την ένεση θα φύγω από αυτό τον κόσμο με την αίσθηση ότι έχω ζήσει καλά!».

Keywords
Τυχαία Θέματα