Πέθανε 63χρονος μοναχός από δηλητηριώδη μανιτάρια

Η επιδημία των δηλητηριωδών μανιταριών στη χώρα μας συνεχίζεται, παρά τις επισημάνσεις των κρατικών φορέων υγείας στους πολίτες να μην καταναλώνουν μανιτάρια, που μαζεύουν στο δάσος ή που δεν είναι συσκευασμένα και δεν έχουν ελεγχθει.

Αυτή τη φορά, 63χρονος μοναχός ασκητής του Αγίου Όρους απεβίωσε έπειτα από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών. Ο μοναχός είχε διακομιστεί την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο του Πολύγυρου Χαλκιδικής, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου

και απεβίωσε.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου του Πολύγυρου Ιωάννης Μπισχινιώτης, ο μοναχός είχε υποστεί μαζική ηπατική καταστροφή από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών.

«Είναι ο δεύτερος θάνατος από δηλητηριώδη μανιτάρια μέσα σε λίγες ημέρες. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας έχασε τη ζωή της στο νοσοκομείο Πολύγυρου λόγω δηλητηρίασης από μανιτάρια μια γυναίκα, ενώ ο σύζυγός της σώθηκε. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση τέσσερις Βούλγαροι εργάτες, οι οποίοι επίσης είχαν καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια» πρόσθεσε ο κ. Μπισχινιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα