Περιστέρη: Εξαιρετικά σημαντικός στρατηγός στον τύμβο της Αμφίπολης

«Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε μια σημαντική προσωπικότητα ή σε έναν εξαιρετικά σημαντικό στρατηγό», εκτίμησε η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στον Τύμβο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, η κα Περιστέρη επανέλαβε ότι «οι αρχαιολόγοι θα μιλήσουν με βεβαιότητα για τον ένοικο του τάφου, αφού ολοκληρωθεί η ανασκαφή».

Η κα Περιστέρη σημείωσε πως «η σπασμένη μαρμάρινη θύρα που βρέθηκε επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τάφο», ενώ επανέλαβε

πως «πρόκειται για μακεδονικό τάφο».

«Είναι η εποχή που έχουμε τους μακεδονικούς τάφους, είμαστε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και είναι μακεδονικός τάφος αλλά με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται σε άλλους τάφους», ανέφερε η κα Περιστέρη.

Ερωτηθείσα πότε θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή, η κ. Περιστέρη επανέλαβε τη δήλωσή της για «έναν μήνα», τονίζοντας όμως ότι «ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει η ανασκαφή».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχεται σημείωσε: «Με πικραίνει αυτό το πράγμα γιατί όταν κάνεις μια δουλειά θα έπρεπε να χαίρονται όλοι οι συνάδελφοι, αλλά ευτυχώς η πλειοψηφία του απλού λαού, των συναδέλφων, είναι μαζί μας».

Από την πλευρά της, μιλώντας στην εκπομπή, η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «’κοσμοπολίτικο’ μνημείο, με την έννοια ότι συγκεντρώνει χαρακτηριστικά από διαφορετικές πολιτισμικές φάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα