Περισσότεροι θα λάβουν το φετινό επίδομα θέρμανσης

«Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση έξω από περίπτερο της ΔΕΘ, με δεδομένο ότι το σχετικό κονδύλι την περασμένη χρονιά έμεινε αδιάθετο κατά ένα μεγάλο μέρος του και επιχειρώντας ταυτόχρονα να υψώσει ανάχωμα απέναντι στις πιέσεις που δέχεται και

από βουλευτές της κυβέρνησης για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που ο ίδιος έχει αποκλείσει κατηγορηματικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό» και συμπλήρωσε: «Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, είπε ότι το άμεσο σχέδιο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, ενώ στάθηκε στη λέξη «εξωστρέφεια», σημειώνοντας ότι αυτή «σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές».

«Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα