Περιορίστηκαν τα επεισόδια λόγω βροχής στην Στοκχόλμη

Αυτό που δεν μπόρεσαν οι αστυνομικοί κατόρθωσε η βροχή στη Στοκχόλμη, όπου οι εμπρησμοί αυτοκινήτων και ο πετροπόλεμος με τη σουηδική αστυνομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τελευταίων ημερών.

Λόγω της βροχής τα επεισόδια στα προάστια της Στοκχόλμης ήταν περιορισμένα το βράδυ της Κυριακής.

Η ανάπτυξη αστυνομικών ενισχύσεων από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε και οι περιπολίες πολιτών συνέβαλαν στην πτώση της έντασης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων και κτηρίων και

στην πόλη Ερεμπρο, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης.

Τη νύκτα της Παρασκευής τα επεισόδια βίας επεκτάθηκαν από την πρωτεύουσα σε μικρότερες πόλεις της χώρας, όπως η Ουπσάλα, το Ερεμπρο και το Λίνκεπινγκ, δημιουργώντας φόβους για την επέκταση των ταραχών της Στοκχόλμης σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Τα επεισόδια φαίνεται να έχουν σχέση με το θανάσιμο τραυματισμού από αστυνομικούς ενός 69χρονου άνδρα, άγνωστης μέχρι στιγμής εθνικότητας, στις 13 Μαΐου.

Ο άνδρας φαίνεται πως κυκλοφορούσε με μαχαίρι στο Χούσμπι και όταν έφτασε η αστυνομία κρύφτηκε σε διαμέρισμα -όπου και τον πυροβόλησε η αστυνομία.

Έκτοτε ομάδες νεαρών συγκρούονται κάθε βράδυ με τους αστυνομικούς σπάζοντας τζαμαρίες και πυρπολώντας αυτοκίνητα.

Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, και είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα