Περιοδεία Ομπάμα σε τέσσερις ασιατικές χώρες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί τον Οκτώβριο τέσσερις ασιατικές χώρες, σε ένα ταξίδι μιας εβδομάδας που θα επικεντρωθεί στην προώθηση των οικονομικών δεσμών και της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Ινδονησία, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουτχογιόνο και θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση των ηγετών του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Από εκεί θα ταξιδέψει στο Μπρουνέι, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Στο

Μπρουνέι, ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον σουλτάνο Χασανάλ Μπολκιάχ και θα παραβρεθεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ASEAN. Ο αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί κατόπιν στη Μαλαισία, όπου θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία στην παγκόσμια σύνοδο για την επιχειρηματικότητα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.

Η τελική στάση του ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι στις Φιλιππίνες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπενίνιο Ακίνο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον στις 12 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα