Πέρασε το πολυνομοσχέδιο - Διαγραφή Κακλαμάνη

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής, του συνόλου και των άρθρων, ενώ με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή της Α΄ Αθήνας

Νικήτα Κακλαμάνη από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπέρ του πρώτου άρθρου του νομοσχεδίου ψήφισαν στην ονομαστική ψηφοφορία 152 βουλευτές, ενώ υπέρ του δεύτερου άρθρου ψήφισαν 151 βουλευτές.

Το άρθρο 1 μεταξύ άλλων αφορά την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, το γάλα, τα φαρμακεία, τα φωτοβολταϊκά και την «διανομή» του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ, ενώ το άρθρο 2 την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 290 Βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα το άρθρο 1 ψηφίσθηκε με 152 υπέρ, 135 όχι και 1 παρών. Το άρθρο 2 με 151 υπέρ, 136 όχι και 1 παρών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε παρών στο συγκεκριμένο άρθρο. Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε παρών στο άρθρο 1. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους από την ΔΗΜΑΡ, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Απουσίασαν ακόμη οι Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ) και Άντζελα Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι έστειλαν επιστολές με τις οποίες διευκρίνιζαν ότι θα ψήφιζαν υπέρ, αλλά όπως τονίστηκε και από το προεδρείο της βουλής αυτές δεν προσμετρούνται, καθώς εκφράζουν μόνο πρόθεση ψήφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα