Πεπ Γκοαρτιόλα: Το “κακό” παρελθόν των Τσιγκρίνσκι, Ντανίλο και άλλων 6 παίκτες με τον προπονητή

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Ο νυν προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν μπόρεσε να βρει θέση στις ομάδες όπου είχε υπάρξει προπονητής, όπως για τον Κάλβιν Φίλιπς και με τα λύπης -όπως δήλωσε- θα τον αφήσει να φύγει το χειμώνα. Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παίκτης δεν καταφέρνει να συνεργαστεί με τον Καταλανό μάνατζερ.

Υπήρξαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν που η καθημερινή

τριβή τους με τον Πεπ οδήγησε σε διαζύγια και ορισμένες φορές σε άγριες κόντρες που κράτησαν χρόνια. Αξέχαστη είναι αυτή του Γιάγια Τουρέ η οποία ξέφυγε τόσο που γράφτηκαν περίεργα δημοσιεύματα περί κατάρας μέσω μαύρης μαγείας του Ιβοριανού προς τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα, όπως η μια κατάρα έλεγε να μην πάρει ποτέ το Champions League, όπου πέρυσι κατάφερε και το σήκωσε.

Guardiola: “I’m so sorry for Kalvin Phillips”.

“I ask for good personality and also good character and he’s perfect example…”.

“It’s just because I visualise something, I visualise the team and I struggle a little bit to see him. That’s all”. pic.twitter.com/uBA8qd1WCk

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) December 8, 2023

Οι άλλες περιπτώσεις ήταν στην Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου αλλά και στην Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μάριο Γκέτσε ήταν η πρώτη μεταγραφή του Γκουαρντιόλα επί των ημερών του στην Μπάγερν Μονάχου από την Ντόρμουντ. Ο Πεπ δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε από τον παίκτη. Επίσης, ο Μεχντί Μπενάτια κόστισε στον Γκουαρντιόλα κοντά 25.000.000 ευρώ. Το δίδυμο αυτό δεν βρέθηκε πουθενά στους Βαυαρούς και η κατάληξη της σχέσης αυτής ήταν ο Μαροκινός να κατηγορήσει τον Ισπανό τεχνικο ως προς την αντίληψή του γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο επόμενός παίκτης… τι να πούμε, για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Φοβερή κόντρα που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Άλλα ήθελε ο Πεπ, άλλα ο Ίμπρα και ο επίλογος της περιπέτειας αυτής βρήκε τον Σουηδό να κατηγορεί για όλα τον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα.

Οι άλλοι τέσσερις είναι οι…

Μία λάιτ εκδοχή που πιθανότατα να μην θυμάστε κιόλας είναι αυτή του Άλεξ Χλεμπ. Ο Λευκορώσος έκανε τη μεταγραφή στην Μπάρτσα από την Άρσεναλ, ωστόσο ο Γκουαρντιόλα δεν κατάφερε να βγάλει το κάτι παραπάνω από τον ποδοσφαιριστή και η σχέση αυτή ολοκληρώθηκε με δανεισμούς.

Ο Ντανίλο άφησε την Ρεάλ για να πάει στην Σίτι, όμως η επιλογή αυτή δεν του βγήκε. Κατηγόρησε τον Γκουαρντιόλα για τη συμπεριφορά του και αποχώρησε με προορισμό την Γιουβέντους. Μάλιστα, τότε ήταν που οι δύο ομάδες αντάλλαξαν μπακ με τον Ζοάο Κανσέλο να μετακομίζει στην Αγγλία. Βέβαια και το δίδυμο Γκουαρντιόλα – Κανσέλο τα είχε τα προβλήματά του μετέπειτα και γι’ αυτό αποχώρησε από την ομάδα και πήγε στην Γερμανία.

Τέλος, η περίπτωση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός αποτέλεσε επιλογή του Πεπ στην Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Σαχτάρ, καθώς ο Καταλανός δεν μπόρεσε να βγάλει αυτά που είδε και περισσότερα όταν επέλεξε τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεπ Γκοαρτιόλα, “κακό”, Τσιγκρίνσκι Ντανίλο,pep gkoartiola, “kako”, tsigkrinski ntanilo