Πειραιώς: Στόχος η απεμπλοκή από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς, που έχει συγχωνεύσει 6 τράπεζες μέχρι στιγμής, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στην Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ιδρύματος, ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο

Μαξίμου.

«Η πορεία των τραπεζών εξαρτάται από τη συνολική πορεία της οικονομίας. Στόχος μας είναι η άντληση ρευστότητας από την αγορά και η σταδιακή απεμπλοκή μας από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος», δήλωσε ο κ. Σάλλας.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «η στρατηγική του ιδρύματος θα εστιάσει στη διάθεση ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πειραιώς, «στόχος είναι η Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) να αναβαθμισθεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων, κυρίως επισφαλών επιχειρηματικών χορηγήσεων, ο οποίος θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα προχωρεί σε διεθνείς συμπράξεις, ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις πελάτες του Ομίλου».

Μάλιστα, για την επιτυχία αυτού του στόχο, η Πειραιώς θα επιδιώξει να δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Γενική Τράπεζα, με προτεραιότητα στο 20% των ιδιωτών μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα