Πειραιάς:Με χαρτάκια προτεραιότητας 500 πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά

Μέσα στη ημέρα, 500 μετανάστες και πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά για να μεταφερθούν με λεωφορεία στο κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Αυτήν την ώρα μετανάστες και πρόσφυγες με τα παιδιά τους είναι έτοιμοι και περιμένουν να επιβιβαστούν στο πρώτο λεωφορείο.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στις οικογένειες και γι’ αυτόν τον λόγο δίνονται χαρτάκια σε όποιους εκφράζουν

την επιθυμία να φύγουν.

Άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα τα οποία είχαν σφραγιστεί από την Παρασκευή και πιστοποιούν πως οι πρόσφυγες διαμένουν στον Πειραιά.

Δείτε το βίντεο

Οι δηλώσεις Δρίτσα

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, σχολιάζοντας την κατάσταση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.

Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα