Πέφτουν οι τόνοι των προσδοκιών για τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Ρίχνουν τους τόνους αλλά και τις προσδοκίες που ενδεχομένως υπήρξαν στο άκουσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι το οποίο θα αλλάξει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά και την επαναβεβαίωση της στην οκταμερή συνάντηση.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα

λέει χαρακτηριστικό ότι «δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς.»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Γερμανία είναι το ακόλουθο. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 11 το πρωί από την Αθήνα. Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) θα γίνουν κοινές δηλώσεις και η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα