Πέδρο Μαρτίνς: Οι πιθανότητες πρόκρισης και η αγκαλιά στον Μπλατ

Πέδρο Μαρτίνς: Σύντομος και περιεκτικός ήταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πέδρος Μαρτίνς για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Είπε ακριβώς τι θέλει από τους παίκτες του, τόνισε το πόσο απαραίτητο είναι το μηδέν παθητικό και δεν υποσχέθηκε τίποτα. «Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες» τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε ότι του στέλνει μια αγκαλιά.

 Αναλυτικά
οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

Για την τακτική προσέγγιση και το γεγονός ότι το πρώτο ματς είναι εντός έδρας: “Δεν αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης, Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε τέτοιο αγώνα. Πέρυσι τον αντίστοιχο πρώτο αγώνα τον δώσαμε εντός με την Μπέρνλι. Τα χαρακτηριστικά της πρόκρισης είναι όμοια, όπως αυτά με την Μπασακσεχίρ”.

Για τις ομοιότητες που μπορεί να έχει η Κράσονταρ σε σχέση με Πλζεν και Μπασακσεχίρ: “Η ομοιότητα που έχουν οι τρεις αντίπαλοι είναι ότι διεκδικούν πρωτάθλημα και ξέρουν πώς να επιβληθούν στα παιχνίδια. Η Κράσνονταρ έχει μεγάλες διαφορές με την Μπασακσεχίρ, διαχειρίζεται πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, κυκλοφορεί καλά τη μπάλα και ξέρει να κυριαρχεί. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έχουμε δουλέψει, πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, να έχουμε υπομονή και εμείς και ο κόσμος. Να έχουμε καλή κατοχή και κυκλοφορία. Όπλο θα είναι ο κόσμος μας. Όλοι ξέρουν τη σημασία του αγώνα, έχουμε στόχο να μπούμε στους ομίλους”.

«Δεν ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός της Πόρτο»

Για το αν ισχύει ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ιδίως μετά από τέσσερα ματς με μηδέν παθητικό: “Δεν συμφωνώ με αυτή τη φράση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τις επιλογές. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα, μπορεί όμως ένας παίκτης να δείξει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον άλλο. Εξαρτάται και από τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε αντίπαλος”.

Για τον αν προκάλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός της Πόρτο: “Γνωρίζοντας Κράσνονταρ και Πόρτο, καθώς τις είχα μελετήσει, εσωτερικά η συζήτηση που κάναμε μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα στη Ρωσία, ήταν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Έλεγα ότι η πρόκριση είναι ανοικτή και έτσι αποδείχθηκε. Αυτό δεν οφείλεται σε μεμονωμένους παίκτες της Κράσνονταρ. Έχει καλές μεταβιβάσεις ως ομάδα, είναι εξαιρετική στην κόντρα, μπορεί να κάνει ζημιά στον αντίπαλο. Έχει πασίγνωστους και ποιοτικούς παίκτες. Στο σύνολο είναι πολύ καλή ομάδα”.

Για τον 34χρονο Βαλμπουενά: “Στη Πορτογαλία έχουμε μια φράση, ότι όταν μεγαλώνει κανείς, βελτιώνεται. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης”.

«Νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ»

Για την απειρία της Κράσνονταρ στην Ευρώπη: “Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, ναι. Η Κράσνονταρ όμως έχει παίκτες ποιοτικούς, έμπειρους στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε οργανωμένο ματς, να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες και τίποτα δεν θα έχει κριθεί αν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δύο παιχνίδια”.

Για το αν υπάρχει σκορ ασφαλείας: “Φυσικά το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ. Η Κράσονταρ απέδειξε ότι το πρώτο παιχνίδι δεν λέει τίποτα. Ό,τι και αν καταφέρουμε στο πρώτο ματς, τίποτα δεν θα έχει κριθεί”.

Για την ασθένεια που αντιμετωπίζει ο Ντέιβιντ Μπλατ: “Εύχομαι στον προπονητή να νιώσει σύντομα καλά. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός τον έχει ανάγκη. Να επιστρέψει γρήγορα σε αυτό που αγαπάει. Του στέλνω μια αγκαλιά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα