«Παζαρεύουν» για τις απολύσεις στο δημόσιο

Τη στιγμή που ένα-ένα τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα φαίνονται να κλείνουν, «πληγή» παραμένει για ακόμη μια φορά το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο. Για το λόγο αυτό σήμερα (Πέμπτη) θα συναντηθούν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για το θέμα των αποχωρήσεων δημοτικών υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι να δοθεί παράταση

ως τον Σεπτέμβριο, εντούτοις οι εκπρόσωποι των δανειστών αντιπροτείνουν αύξηση του αριθμού των απολύσεων που απαιτούνται στη διετία 2013-2014 ώστε να ξεπεράσει τις 15.000, με ανάλογη μείωση του αριθμού (25.000) των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα φέτος.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έχει το θέμα του δημοσίου, είναι η δήλωσε αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών πως αν δεν κλείσει η συμφωνία για το δημόσιο, η τρόικα δεν φεύγει. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων, η τρόικα φέρεται να δέχεται τις απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις, αλλά σε κάθε περίπτωση να βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα