Πάτρα μολότοφ: Οι επιθέσεις κατά αστυνομικών

Δεκαεπτά βόμβες μολότοφ, τις οποίες οι κατασκευαστές τους προόριζαν όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν για πύρινες επιθέσεις κατά αστυνομικών, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας, κρυμμένες σε σακίδια πλάτης, σε δασική περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας. Όλα δείχνουν ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών που βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μέσα στον Μάρτιο, κατά αστυνομικών, τόσο κατά της φυσικής παρουσίας τους όσο και κατά στόχων, με βάση οργανωμένο σχέδιο κατασκεύαζαν τις μολότοφ σε άγνωστο χώρο και τις μετέφεραν για απόκρυψη στο σημείο όπου βρέθηκαν. Όταν αποφάσιζαν

το που θα εξαπολύσουν επίθεση, πήγαιναν με προφυλάξεις εκεί, έπαιρναν όσες μολότοφ «χρειάζονταν» και ξεκινούσαν για την επίθεση.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η Αστυνομία της Πάτρας, έχει πια ένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια της, που είναι λίαν πιθανό να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων αναρχικών, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αλλεπάλληλες επιθέσεις, κάποιες από τις οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Ενδεικτικό είναι ότι σε μια από τις επιθέσεις κατά αστυνομικών μοτοσικλετιστών μία από αυτές «έσκασε» στο πίσω μέρος του κράνους του συνεπιβάτη αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός. Το «οπλοστάσιο» των μολότοφ καθώς και τα σακίδια πλάτης, μέσα στα οποία είχαν τοποθετηθεί αυτές από τους κατασκευαστές, ήδη απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάτρα μολότοφ: Αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Το ζητούμενο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας είναι η ανεύρεση στοιχείων ταυτότητας των εμπλεκομένων, δηλαδή αποτυπώματα η στοιχεία DNA,προκειμένου μέσω αυτών να γίνει η ταυτοποίηση. Η Αστυνομία για την ανεύρεση των 17 εμπρηστικών μηχανισμών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Πάτρα μολότοφ: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκαν χθες (13-3-2021), σε δασώδη περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών (17) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, τύπου βόμβας μολότοφ. Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε δυο σακίδια πλάτης επιμελώς κρυμμένοι στη δασώδη περιοχή και αφού κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Πάτρα μολότοφ: Έξω από σχολικό συγκρότημα

Πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότοφ ήταν αυτή έξω από σχολικό συγκρότημα στην οδό Αυστραλίας, η οποία ενείχε και στοιχεία ενέδρας μετά από παραπλανητικό τηλεφώνημα των ίδιων των δραστών. Κάλεσαν δήθεν γιατί «κάποιοι τοποθετούσαν κάδους στο δρόμο» και όταν εμφανίστηκε περιπολικό της Αστυνομίας, ακολούθησε «βροχή» από μολότοφ από άτομα που ήταν κρυμμένα στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος! Ήταν η πέμπτη κατά σειρά επίθεση με αστυνομικό στόχο στην Πάτρα.

Λίγες ημέρες πριν, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να βάλουν φωτιά σε περιπολικό στην Άνω πόλη, λίγες μέρες μετά είχαν πετάξει μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών στην Γούναρη. Είχε ακολουθήσει η επίθεση άγνωστων δραστών σε μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ άγνωστοι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο πάρκινγκ της Αστυνομίας στην οδό Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα